loading...
گروه کتیرا پیشرو در ارائه اطلاعات صحیح پیرامون گیاهان دارویی

کتیرا

گیاهان دارویی طب سنتی

Hyoscyamus niger

بنگ دانه(بذرالبنج) گیاهی یکساله یا دو ساله از خانواده بادنجانیان است. انواع یکساله آن انشعابات فراوان داشته و به طورکلی کوچکتر بوده و کرک کمتری دارد. ارتفاع آن بین 30 تا 60 سانتی متر میباشد.برگها به صورت رزت، پهن و کرکدار هستند. در هر دو نوع برگها دوکی شکل و به رنگ سبز- خاکستری، دارای لوب های عمیق، بدون دمبرگ و متناوب هستند. برگهای ارقام یکساله از نوع دوساله کرک کمتری دارد. گلها معمولا در ارقام یکساله زرد بوده و برخلاف ارقام دوساله رنگ ارغوانی در آن دیده نمی شود. گلهای پایینی در ساقه گلدهنده دارای دمگل هستند درحالیکه گلهای انتهایی بدون دمگل بوده و مستقیما روی ساقه گلدهنده ظاهر می شوند.   گلهای آن در نواحی سرد زمین در خرداد و تیر در نواحی گرمتر زمین در ماه اردیبهشت باز می شود   میوه های از نوع کپسول هستند. ارقام یکساله چرخه رویشی و زایشی خود را در طی یکساله تکمیل و در همان سال بذر تولید می کنند درحالیکه، ارقام دوساله در سال اول تنها رشد رویشی داشته و اندامهای هوایی در طی زمستان از بین می رود. در سال بعد دوباره رشد کرده و بذر تولید می کند.این گیاه در اکثر مناطق ایران کنار جاده ها مخروبه ها و نیز به عنوان علف هرز مزارع می روید

برای مطالعه بقیه به ادامه مطلب بروید...

ادامه مطلب
بازدید : 159 تاریخ : پنج شنبه 19 / 01 / 1395 زمان : 13:35 نویسنده : ALIZADE نظرات ()

در این نوشته برخی خصوصیات و خواص چند گیاه دارویی مفید در دندان پزشکی مورد بررسی قرار گرفته است که در مواردی میتوانند جایگزین کاملی برای دارو های شیمیایی باشند

 

برای مطالعه به ادامه مطلب بروید...

ادامه مطلب
بازدید : 263 تاریخ : 15 / 01 / 1395 زمان : 15:8 نویسنده : ALIZADE نظرات ()


  کتیرا صمغ و شیره ی خشک شده  گیاهی به نام “گون” است که گونه های مختلفی دارد که به صورت درختچه یا گیاهان علفی چند ساله و یکساله می باشند و در اکثر نقاط ایران می روید

کتیرا صمغی است که از ساقه گون گرفته می شود این صمغ خودبخود و یا معمولاً بر اثر شکافی که به ساقه گون وارد می شود جاری می گردد و پس از مدت کوتاهی خشک می شود که آن را جمع آوری کرده و به دو صورت عمده در بازار عرضه می کنن

بقیه در ادامه مطلب...

 
ادامه مطلب
بازدید : 2867 تاریخ : شنبه 14 / 01 / 1395 زمان : 11:37 نویسنده : ALIZADE نظرات ()

سُرخدار، "زرنب"، "سرو ترکستانی" (نام علمی: Taxus baccata) نام گونه‌ای درخت سوزنی‌برگ است از تیره سرخداریان (Taxaceae).

پاورپوینت زیر توضیحات مختصری در مورد گیاهشناسی ترکیبات دارویی نحوه بهره برداری و خواص و موارد استفاده سرخدار میدهد

 

دانلود در ادامه مطلب...

ادامه مطلب
بازدید : 149 تاریخ : جمعه 13 / 01 / 1395 زمان : 20:16 نویسنده : ALIZADE نظرات ()

Achillea millefolium

نام های محلی:مشک چوپان

بومادران گیاهی پایا یکساله و از خانواده کاسنی دارای ساقه و شاخه‌های راست به ارتفاع ۲۵ تا ۶۰ سانتیمتر برگها بدون دمبرگ ،دراز پوشیده از کرک میباشند و دارای بریدگی هایی بسیار باریک هستند.
فصل گلدهی بومادران از اوایل بهار تا اواخر تابستان است ، گلهای این گیاه سفید، کوچک و معطر میباشند .میوه فندقه ، طویل  است .گرد بومادران به رنگ سبز روشن با بوی معطر و مخصوص و طعم تلخ بوده
گل ها به صورت مجتمع و در انتهای ساقه قرار میگیرند . بومادران به صورت خودرو در دشت‌ها و کنار جاده‌ها و نواحی کوهستانی اروپا و در مناطقی از شمال ایران و ارتفاعات البرزو درکوههای کرمان بخصوص خراسان رضوی می روید

بخش های دارویی: سرشاخه های گلدار و عصاره روغنی گل ها برگ ها

بقیه در ادمه مطلب...

 

 

ادامه مطلب
بازدید : 85 تاریخ : جمعه 13 / 01 / 1395 زمان : 17:5 نویسنده : ALIZADE نظرات ()

میخک صدپر نوعی از گیاهان دارویی، درخت این گیاه در تمام طول سال سبز است.گل‌های این گیاه دارای بوی معطرقوی می‌باشد و ارتفاع درخت ۱۰ تا ۱۲ متر است و گاهی تا ۲۰ متر هم رشد می‌کند و دارای برگ‌هایی بزرگ و با گل‌هایی سرخ می‌باشد

 

فایل زیر شرح کاملی از ویژگی های گیاهشناسی خواص ترکیبات روش های بهره برداری از قسمت های دارویی و... گیاه میخک میباشد

تعداد اسلاید:56

 

دانلود درادامه مطلب...

ادامه مطلب
بازدید : 147 تاریخ : جمعه 13 / 01 / 1395 زمان : 12:11 نویسنده : ALIZADE نظرات ()

جزوه زیر روش های اهلی کردن گیاهان دارویی را مورد بررسی قرار میدهد

سرفصل ها:

 

 

1- آگاهي از عادت و رويشگاه طبيعي: گياهشناسي، خاك، آب و هوا، رشد، گسترش و ازدياد طبيعي

2- جمع آوري گياهان و بذرهاي وحشي (طبيعي)، ايجاد يك مجموعه، انجام تحقيقات فيتوشيميايي (غربال گري)

3- ازدياد گياه: رويشي يا بذر، كشت گياهچه ( بيوتكنولوژي: ازدياد درون شيشه اي).

4- اصلاح ژنتيكي : تنوع، انتخاب، اصلاح، مطالعات فيتوشيميايي، بيوتكنولوژي

5- تيمارهاي كشت: محل رشد، تعذيه و باروري، حفاظت گياه، تكنيك هاي كاشت.

6- آفات و بيماري ها

7- طول دوره كاشت، برداشت، مديريت پس از برداشت

8- ارزيابي اقتصادي محصول

 

دانلود در ادامه مطلب...

ادامه مطلب
بازدید : 341 تاریخ : پنج شنبه 12 / 01 / 1395 زمان : 13:34 نویسنده : ALIZADE نظرات ()

اسانس ها ترکیبات معطری هستند که در اندامهای مختلف گیاهان یافت می شوند.در واقع اسانس ها مخلوطی از مواد مختلف با ترکیبات شیمیایی بسیار متفاوت از یکدیگر بوده و دارای بوی بسیار قوی می باشند. در دمای محیط اسانس ها در مجاورت هوا تبخیر می شوند و به همین دلیل به آنها روغنهای فرار، روغنهای معطر، روغنهای استری و یا اسانس های روغنی می گویند.

 

در جزوه زیر شما شرح کاملی از شناسایی کاربرد و انواع اسانس ها را مطالعه خواهید کرد

 

 

دانلود در ادامه مطلب...

ادامه مطلب
بازدید : 221 تاریخ : پنج شنبه 12 / 01 / 1395 زمان : 13:18 نویسنده : ALIZADE نظرات ()

تهیه دمنوش:

به 2 تا 4 گرم خشک شده ی گیاه مخلوط برگ، گل و ساقه ,یک لیوان آب جوش افزوده و 15 دقیقه می گذاریم بماند. سپس آن را صاف نموده و به صورت گرم قبل از غذا میل می کنیم. می توان روزانه تا سه نوبت (صبح، ظهر و شب) این مقدار را تکرار کرد. جمعا می توان 6 تا 12 گرم گیاه خشک شده را که سه لیوان محصول صاف شده ایجاد می کند، در طول روز مصرف کرد

ترکیبات:

این دمنوش حاوی حدود یک درصد آلکالوئید است. بیش از 30 عدد آن ها تعیین فرمول شده اند. اکثر این الکالوئیدها از مشتقات بنزیل ایزوکنیولین هستند.

مهم ترین این آلکالوئیدها شامل فومارین(پروتوپین)، فوماری لین و سیناکتین هستند. از دیگر ترکیبات شاتره می توان فلاوونوئیدها، اسیدهای گیاهی به ویژه اسید فوماریک و موسیلاژ را نام برد

بقیه در ادامه مطلب...

ادامه مطلب
بازدید : 649 تاریخ : چهار شنبه 11 / 01 / 1395 زمان : 15:37 نویسنده : ALIZADE نظرات ()

Fumaria officinalis

شاهتره گیاهی است علفی به ارتفاع تا 80 سانتی متر و از تیره شاهترگان(Fumariaceae)است شاخه های ظریف فراوان و برگ هایی با تقسیمات بسیار زیاد، باریک و کوچک دارد. گل های شاتره کوچک به رنگ سفید یا سفید مایل به گلی است که به صورت مجتمع و گل آذین خوشه قرار گرفته اند. میوه ها کوچک و کروی هستند. قسمت مورد استفاده ی شاتره تمام قسمت های هوایی آن می باشد و مزه تلخ محسوسی دارد

بهترین زمان برداشت گیاه در فصل بهار و بعد از زمان گل‌دهی است که گیاه به طور کامل رشد کرده است. با توجه به این که گیاه در همه مناطق به طور همزمان رشد نمی‌کند لذا نمی‌توان زمان کاملاً مشخصی را جهت جمع‌آوری آن ذکر کرد.

 

بقیه در ادامه مطلب...

 

 

ادامه مطلب
بازدید : 137 تاریخ : چهار شنبه 11 / 01 / 1395 زمان : 13:22 نویسنده : ALIZADE نظرات ()

مطالب