
CYTISUS SCOPARIUS
درختچه ای است با شاخه های سبز زاویه دار و برگ های متناوب و 3 برگچه ای از تیره بقولات است.برگ ها در قسمت های فوقانی شاخه ها روی محور گل های جدا از هم میرویند و میوه آن دارای نیام و تقریبا قرمز رنگ است.تمام گیاه سمی است.این گیاه در داممنه های آفتابگیر و حواشی جنگل ها به وفور میروید پس پی بردن به خواص این گیاه مصرف آن به طور گسترده ای آغازگردید.
تمام قسمت های این گیاه از قبیل گل سرشاخه دانه و ریشه خاصیت دارویی دارد ولی بیشتر سرشاخه های آن راجمع آوری میکنند قسمت نرم سرشاخه ها را با دست میچینند و در سایه خشک میکنند.
سپس آنها را به قطعات کوچک تقسیم میکنند.مهمترین ماده موثره موجود در این گیاه الکالوئید آسپارتئین است و غیر از آن دارای گلوکوزید تانن اسانس روغنی و عصاره های تلخ است به علت قوی بودن مواد سمی موجود در آن به ندرت در طب سنتی از آن استفاده میکنند و بیشتر برای جدا نمودن مواد موثره ای که در آن وجود داردبه کار میرود.
در صورت وجود ناراحتیهای گردش خون دارویی تجویز میشود که از آسپارتئین تهیه گردیده است.این دارو ها عروق کرونر را گشاد میکنند و فشار خون را بالا میبرند.
مواد دیگری از این گیاه تهیه میشود که فعالیت عضلات صاف و رحم را تحریک میکندو از آن در مامایی استفاده میشوداین گیاه مدر قوی نیز هست مقدار مصرف و فاصله زمانی مصرف این دارو را پزشک باید تجویز کند گل های زرد این گیاه به عنوان ماده اولیه تهیه رنگ به کار میرود. شاخه هی خشک آن را برای تهیه دارو بکار میبرند
گلدهی: اردیبهشت تا اواخر تیر ماه
زمان برداشت: سرشاخه ها شهریور تا مهر
برچسب ها : خواص گل طاووسی , ترکیبات گل طاووسی , گیاه دارویی گل طاووسی , استفاده از گل طاووسی , سم گل طاووسی , مضرات گل طاووسی ,
بازدید : 1351 | تاریخ : شنبه 11 / 02 / 1395 زمان : 15:11 | نویسنده : ALIZADE | نظرات (0) |