loading...
گروه کتیرا پیشرو در ارائه اطلاعات صحیح پیرامون گیاهان دارویی

کتیرا

مرزه بومی نواحی مدیترانه و گیاهی یکساله از خانواده labiateae بانام علمی satureia hortensis l است

مرزه بومی نواحی مدیترانه و گیاهی یکساله از خانواده labiateae   بانام علمی satureia hortensis l است که در زبان انگلیسی به ان savory  گویند. نوع زمستانی مرزه با نام علمی satureia Montana l  است که در زبان انگلیسی به ان winter savory گویند. این گونه به وسیله قلمه یاتقسیم بوته تکثیر و همانند مرزه تابستانه مصرف می شود...

مرزه به عنوان یکی از مطبوع ترین ادویه ها معرفی شده و دارای مواد موثری است که باعث افزایش فشار خون و مداوای سرفه می شود. ضد نفخ بوده و به هضم غذا کمک می کند و به عنوان برطرف کننده درد های عضلانی و روماتیسم نیز مصرف می شود.

کمی تند مزه و دارای اسانس های سیمول و کارواکرول است. در ایران به صورت تازه خوری و سبزی خوردن استفاده می شود. مرزه دارای ریشه مستقیم با انشعابات فراوان و ساقه 4 گوش و مستقیم بوده و ارتفاع ان نیز بسته به شرایط رشد بین 30تا60 سانتی متر می باشد.

برگ های ان نیزه ای باریک بلند متقابل و دارای دمبرگ کوتاه هستند. اسانس های ان در حفره های مخصوص که در دو طرف برگ وجود دارند تشکیل می شوند. گل های ان نامنظم دوجنسی به رنگ های بنفش یا صورتی است که در نواحی فوقانی ساقه به صورت خوشه روی چرخه های متعدد مشاهده می شود.

کاشت و پرورش مرزه

تکثیر و پرورش:

رنگ بذر قهوه ای تیره وزن هزار دانه ان 0.5تا 0.6 گرم و قوه نامیه ان 1 تا2 سال است. تکثیر مرزه از طریق بذر به روش کشت مستقیم می باشد که در محل اصلی به صورت خطی ان را می کارند.

حرارت مطلوب جوانه زنی بذر 20تا22 درجه سانتی گراد و عمق کشت بین 0.5تا1.5 سانتی متر و فاصله 2 بوته 2تا5 سانتی متر است. دوره رویش ان بین 140تا160 روز طول می کشد. اگر قبل از گلدهی هوا ابری یا سرد باشد از میزان عملکرد اسانس گیاه کم می شود.

Ph مناسب خاک برای کشت مرزه 5.6تا8.2 است. وقتی طول بوته به 15 سانتی متر رسید قاب برداشت بوده و در این صورت بذردهی به تعویق می افتد. این گیاهان در مرحله گلدهی دارای حداکثر مقدار اسانس هستند.

وقتی بوته به گل نشست تمام بوته را برداشت و پس از خشک کردن در دمای 40 درجه سانتی گراد ان را به عنوان ادویه مصرف می کنند.

درباره : کشت و پرورش گیاهان دارویی ,
برچسب ها : کشت مرزه , پرورش مرزه , کوددهی مرزه , زمین مرزه , خاک مرزه , نور مرزه , آب مرزه , آبیاری مرزه , دمنوش مرزه , خواص مرزه ,
بازدید : 249 تاریخ : جمعه 10 / 02 / 1395 زمان : 16:33 نویسنده : ALIZADE نظرات ()
فروشگاه ساز رایگان فایل
ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی

مطالب
آخرین نظرات
مهیار احمدی - سلاممیخواستم ببینم میشه تو زمین مرکبات هم الوئه ورا کاشت یا خیریعنی حتما باید گلخانه زد یا میشه بین درخت ها کاشتمنطقه هم مازندران قائم شهر است - 1395/12/07
ایلیا - سلام لطفا درباره ی فراورده های گیاه کرچک بازاریابی و اقتصاد ان راهنمایی ام کنید ممنون - 1395/11/29
علی عبداللهی - باسلامدر شهرستان مشهد بعد از عوارضی باغچه روستای حسن آباد یک هکتار زمین دارمواسه تامین آب هم خیلی مشکل ندارممیخوام با 1000 متر شروع کنم - 1395/11/28
morteza.salimi - سلام .چندتا گیاه دارویی اندمیک مناطق حاره ای میخاستم - 1395/11/26
حسین صحراگرد - به نظرم گیاهان دارویی رشته ای هستش که آدم باید بهش علاقه داشته باشه تا بتونه ادامه بده من که عاشق این رشته ام حیف که فرصت تحصیلش رو ندارم - 1395/11/26
سپیده - سلام با تشکر از سایت خوبتانلطفا برای عصاره گیری از درخت سرو. کوهی منر راهنمایی کنین ممنون میشم - 1395/11/25
فرشاد پوریوسف - سلام خسته نباشیدبرای عصاره گیری از گیاه پلک یل سنبله ی ارسباران Stachys schtschegleevii از کدام حلال ها می توانم استفاده کنم ؟ بهتره قطبی باشه یا - 1395/11/18
zahedi - سلام- برخی گیاهان مانند سیاهدانه هنگام اسانس گیری به شدت کف میکنه و از لوله بالا میاد و این مانع از تهیه اسانس ان می شود - برای جلوگیری از کف کردن این - 1395/11/18