loading...
گروه کتیرا پیشرو در ارائه اطلاعات صحیح پیرامون گیاهان دارویی

کتیرا

گیاهشناسی کاشت و برداشت گیاه کرچک

Ricinus Communis

گیاهی علفی و یک ساله است که در شرایط آب و هوای اروپای مرکزی و جنوب اروپا تبدیل به درختچه ای چند ساله میشود و در مناطق حاره و استوایی درختی پایا و دائمی میشود ساقه آن برگ های پنجه ای به رنگ نسبتا قرمز و متناوب دارد در انتهای ساقه هاپایه گل های تک جنسی واقع است که گل های ماده آن ها در نوک شاخه و گل های نر از بغل پایه می رویند.میوه آن به صورت کپسولی تیغ دار که محتوی دانه های بزرگ رنگارنگی شبیه لوبیاست دوره گلدهی کرچک از مرداد تا مهر است

کرچک یکی از قدیمی ترین گیاهانی است که درمناطق گرم به خاطر دانه هایش کشت میشده است در مصر قدیم  و در شرق از این  روغن برای مداوای پوست زخم ها ناراحتی هایی موی سر و همچنین برای مصارف صنعتی استفاده بکار میرفته است انواع مختلفی از گیاه کرچک امروزه به عنوان گیاه زینتی و یا دارویی و یا اقتصادی کشت میشود

از این دانه های روغن گیری میشود و روغن کرچک استحصال میشود

قسمت های دارویی: بذر ها برای تهیه روغن

برداشت بذر ها در مهر و آبان صورت میگیرد

ترکیبات:

سه نوع ترپنوئید (ضد باکتری و ضد سرطان) و توکوفرول در کرچک موجود است عصاره کرچک ترکیباتی شامل هیدروکسی کاتها، متوکسی، اپوکسی، اکسو اسید ها را در خود دارد

دانه کرچک از 50 درصد روغن و نوعی آلبومین سمی به نام ریسین تشکیل شده است

گیاه کامل کرچک به همراه گل و میوه

خواص و کاربرد ها:

دانه های کرچک به صورت خام بسیار کشنده میباشد و تقریبا هیچ نوع پادزهری ندارند اما با حرارت دادن روغن این گیاه پروتئین ریسین که عامل سمی گیاه است از بین میرود و روغن قابل استفاده میشود

روغن کرچک ملین و مسهل ملایمی است و عموما به همین دلیل در بیمارستان ها استفاده میشود

استفاده صنعتی:

(ویکیپدیا:روغن کرچک دارای کاربردهای متعدد در حمل و نقل،موادآرایشی و دارویی و صنایع تولیدی به عنوان مثال: چسب، مایعات ترمز، رنگ مو ، دی الکتریک مایع الکتریکی ، هیومکتانت ، نایلون، پلاستیک مایعات هیدرولیک، جوهر،لاک،درمان چرم،گریس روان کننده ها ، روغن های ماشین کاری، رنگ، رنگدانه، چسب پلی اورتان،گریس تبرید و یخ زدگی ، لاستیک، مهر و موم، پارچه، پودرهای شست‌وشو و واکس ها از آنجا که روغن کرچک دارای ثابت دی الکتریک نسبتاً بالا (4.7) بسیار تصفیه شده و روغن کرچک خشک شده است گاهی اوقات به عنوان یک مایع دی الکتریک با کارایی بالای خازن ولتاژ بالا استفاده می شود.)

سمیت:

دانه ها به علت وجود ریسین به شدت سمی اند مقدار 10 عدد برای بزرگسالان و 6 عدد برای کودکان کشنده است

 

منبع:کتاب گیاهان دارویی نوشته ژان ولاگ و ژیری استودولا

 

** تحقیق کرچک و مشتقات آن(روغن کرچک و ریسین) + تعدادی از مقالات معتبر علمی 

دانلود فایل

درباره : شناخت گیاهان دارویی ,
برچسب ها : کرچک , تهیه سم از کرچک , سم ریسین کرچک , کاشت کرچک , برداشت کرچک , خرید و فروش کرچک , ساخت سم ریسین , استحصال ریسین از گیاه کرچک , کرچ چیسن , روغن کرچک , کرچک چیست ,
بازدید : 1669 تاریخ : 29 / 01 / 1395 زمان : 23:14 نویسنده : ALIZADE نظرات ()
مجموعه کامل و بی نظیر کتاب های گیاهان دارویی
ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط زهرا ج در تاریخ 1396/6/27 و 1:49 دقیقه ارسال شده است

سلام من میخوام برای برای پروژه دانشگاه ام سم رایسین رو از کرچک استخراج کنم چطور باید این کار رو انجام بدم ؟؟؟
پاسخ : مقاله زیر مطلب رو براتون گذاشتم

این نظر توسط ایلیا در تاریخ 1395/11/29 و 21:46 دقیقه ارسال شده است

سلام لطفا درباره ی فراورده های گیاه کرچک بازاریابی و اقتصاد ان راهنمایی ام کنید ممنون
پاسخ : عمده کاربرد فراورده کرچک در زمینه استفاده از روغن آن در پزشکی میباشد.و بیشترین مشتریان آن شرکت های دارو سازی هستند

این نظر توسط ابولفضل مرادی در تاریخ 1395/10/12 و 0:14 دقیقه ارسال شده است

سلام آیا از همین کرچک هایی که کشاورزان میکارند رایسین رو بدست میاورند؟
پاسخ : بله از همین نوع البته چون ریسین استخراج نشده دست زدن بهش خطری نداره ولی خوردن دانه هاش ایجاد مسمومیت میکنه

این نظر توسط هایزنبرگ در تاریخ 1395/10/10 و 1:50 دقیقه ارسال شده است

سلام چطور میشه از دانه های کرچک سم ریسین رو استخراج کرد


نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی

مطالب