loading...
کتیرا
ALIZADE بازدید : 8964 جمعه 1396/04/16 نظرات (1)

 گانودرما یکی از قارچ هایی است که می توان آن را به آسانی کشت و پرورش داد.

g.lucidum دارای ظاهری زیبا, شفاف, کلاهک قهوه ای متمایل به قرمز و ساقه دارای منافذ سفید تا زرد است. این قارچ محتملا پارازیت روی درختان بوده , می تواند به درختان حومه مزرعه آسیب برساند. G.tsugae  دارای طبیعت ساپروفیتی بوده و صدمه ای به درختان مجاور نمی رساند.

 

مدیوم بستر قارچ گانودرما ری شی

مدیوم گانودرما مانند قارچ شی تاکه انتخابی نبوده, و از خاک اره غالب درختان می توان برای کشت استفاده نمود.زمان انباشتن کوتاه تر از شی تاکه است. آماده سازی مدیوم شباهت زیادی به آماده سازی کشت شی تاکه در داخل کیسه های پلاستیکی کوچک استریلیزه شده دارد. استریلیزاسیون نیز حسب معمول انجام می گیرد زیرا فقط 2 فلاش برداشت می شود.


اسپان ران و قارچ دهی

هنگامی که میلسیوم نیمی از کیسه ها را در بر گرفته باشد,پنبه درب کیسه ها برداشته می شود. در ان حالت رطوبت نسبی بایستی در حد 85 الی 95 درصد نگهداری شد. درجه حرارت قارچ دهی کاملا بالا و در رنج 22 الی 30 درجه سانتیگراد است. آبیاری به میزان حداقل دوبار در روز انجام می گیرد. پریموردیا ظرف در حدود یک هفته ظاهر می گردد. حداقل بیش از 2 ماه طول می کشد تا بتوان قارچ گانودرما را برداشت نمود. برداشتن درب کیسه ها در هنگامی که میلسیوم نیمی از مدیوم را در برگرفته از اهمیت زیادی برخوردار است , زیرا میلسیوم به طور فزاینده ای نیاز به تهویه دارد.

هنگامی که قارچ ها به رنگ قرمز در آمده و حاشیه سفید آن ها محو گردیده باشد, آماده چیدن خواهند بود. درست پس از برداشت فلاش اول , فلاش دوم ظاهر خواهد گردید.

برداشت قارچ پس از حدود 8 الی 10 هفته انجام می گیرد, و تحت شرایط رطوبی نبایستی بر روی مدیوم برجای بماند. قارچ های برداشت شده بایستی در محل سرد و خشک نگهداری گردد.


گانوما پس از برداشت

قارچ گانوما در تایوان معادل 50 الی 60 دلار آمریکا و در چین معادل نیمی از قیمت مذکور به فروش می رسد. گفته می شود که هزینه تولید در تایوان معادل 35 الی 45 دلار آمریکا است. کشاورزان تولیدکننده این قارچ به خاطر سود آوری بیشتر فروش آن به مراکز دارویی را نسبت به فروش خشک کرده آن ترجیح می دهند.

قارچ گانودرما

تهیه عصاره و قرص های گانودرما

قارچ ها در آب جوشانیده می شود . عصاره طبی پس از جوشانیدن در آب حل می گردد. اینک محلول حاصله مانند چای بسیار تلخ قابل نوشیدن است. عصاره دیگری می توان با اتانول به دست آورد.

برای تهیه قرص , از طریق سانتریفوژ, مایع چسبنده ای بر جای می ماند. قارچ های جوشانده شده خشک گردیده و به صورت پودر در می آید. پودر برای جذب مایع چسبنده به کار گرفته می شود. این محصول به شکل قرص یا کپسول در معرض فروش قرار می گیرد.


طرز تهیه مدیوم

کیسه های پلاستیکی با ابعاد 22*10 سانتیمتر مورد استفاده قرار می گیرد. مدیوم حاصله از خاک اره , 10 درصد سبوس برنج و 3 درصد آهک نشکیل گردیده است. این مواد ابتدا باهم مخلوط و سپس به کیسه های پلاستیک انتقال می یابند. هر کیسه پس از پر شدن در حدود 700 گرم وزن خواهند داشت.

پس از بستن درب کیسه ها به روش معمول , اقدام به استریلیزاسیون آن ها تحت فشار کم , در درجات حرارت 95 الی 100 درجه سانتیگراد می گردد. پس از سرد شدن کیسه ها , با استفاده از اسپان بذر و تحت شرایط کاملا بهداشتی (با استفاده از هود ) تلقیح انجام و کیسه های تلقیح شده به اطاق اسپان ران انتقال می یابد. اطاق بایستی کاملا تاریک باشد. ظرف 3 تا 4 هفته مدیوم پوشیده از میلسیوم خواهد گردید.


قارچ دهی

کیسه های ریشه دوانیده شده به اطاق سالن تولید انتقال و بر روی قفسه ها مستقر می گردد. درب پلاستیک برداشته شده و رطوبت نسبی در سطح 85 الی 95 درصد تنظیم می گردد. ظرف یک تا دو هفته قارچ ظاهر خواهد گردید. پرورش قارچ ری شیهنگامی که حاشیه سفید قارچ ها محو گردید , یعنی در حدود 2 الی 3 ماه بعد قارچ ها قابل برداشت خواهد بود.

به طور کلی 2 الی 3 فلاش از کیسه ها برداشت می گردد و محصول هر کیسه 28 گرم قارچ خشک گزارش گردیده است. قارچ های برداشت شده به مدت چند روز در آفتاب قرار داده می شود تا خشک گردد , سپس در کیسه های پلاستیک ریخته شده و انبار می گردد.

 

آفات و بیماری ها

تمام آلودگی هایی که مدیوم پاستوریزه شده را مورد حمله قرار می دهند از جمله نوروسپورا, تریکودرما و سایر کپک ها می باشند که ظهور آن ها زمانی است که کیسه ها پاره شده یا اسپانینگ غیر اصولی انجام گرفته است. کنه ها نیز می توانند آلودگی های قارچی را به مدیوم تازه منتقل نمایند. قارچ گانودرما خیلی کند رشد می باشد.

 

 

مجموعه آموزشی پرورش 15 نوع قارچ دارویی

برای آشنایی و پرورش سایر قارچ های دارویی مجموعه زیر را دانلود کنید  این مجموعه به معرفی،نحوه تکثیر،ترکیبات،خواص دارویی،نحوه پرورش،بازاریابی،طرح توجیهی و...بیش از 15 گونه قارچ دارویی میپردازدبرای دیدن لیست قارچ های دارویی و همچنین نحوه پرورش آن روی لینک دانلود زیر کلیک کنید

 

دانلود فایل

 

پرورش قارچ دارویی ری شی یا گانودرما

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط فروع الدین زرگرزاده در تاریخ 1397/09/15 و 15:25 دقیقه ارسال شده است

سلام خسته نباشید قیمت محصول درخواست در سایت هفت هزارتومان در چند قسمت ذکر شده ولی به هنگام پرداخت مبلغ هفتاد هزارتومان در درگاه بانک نمایان می شود.محصول درخواستی پرورش فارچ دارویی می باشد. لطفا راهنمایی بفرمایید.
پاسخ : احتمالا اشتباه سایت بوده بنده الان چک کردم درست بود


کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • صفحات جداگانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 138
  • کل نظرات : 369
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 370
  • آی پی امروز : 49
  • آی پی دیروز : 206
  • بازدید امروز : 300
  • باردید دیروز : 748
  • گوگل امروز : 5
  • گوگل دیروز : 45
  • بازدید هفته : 2,416
  • بازدید ماه : 300
  • بازدید سال : 177,631
  • بازدید کلی : 2,221,481