انجمن های گیاهان دارویی در سرتاسر جهان با هدف تحقیقات و توسعه ظرفیت های پرورش و ارتقاء دانش و پژوهش های گیاهان دارویی و توسعه ی تولید، فرآوری و تجارت آنها شکل گرفته اند این انجمن ها ضمن سازماندهی و برگزاری نشست های علمی و کاربردی در زمینه گیاهان دارویی، حمایت مالی از پروژه های تحقیقاتی و ارائه مشاوره تخصصی به شرکت ها را نیز در اولویت کاری خود دارد.در این مطب ما به معرفی مطرح ترین و فعال ترین انجمن های گیاهان دارویی جهان میپردازیم...
EUROPAM = European Herbs Growers Association
انجمن پرورش دهندگان گیاهان دارویی اروپا
.
این انجمن با هدف برقراری ارتباط بین تولیدکنندگان گیاهان دارویی اروپا، سازمان های تخصصی کشاورزی (COGECA و COPA) و مجامع سیاسی این قاره (شورای اروپا، کمیسیون اروپا و پارلمان اروپا) در راستای سیاست گذاری تولید گیاهان دارویی و معطر راه اندازی شده است.
انجمن مذکور تاکنون فعالیت های تاثیرگذار و موفقی را در راستای استانداردسازی تولید و فرآوری گیاهان دارویی و انجام پژوهش های کاربردی با توجه نیاز کشاورزان انجام داده است و توانسته است پتانسیل های تولید گیاهان دارویی این قاره را شکوفا نماید.
اعضای اصلی این انجمن عبارتند از: کشورهای اتریش، بلغارستان، قبرس، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا، لتونی، لهستان، هلند و انگلیس
عضو ناظر: سوئیس
رئیس انجمن: Bauke van der Veen
نایب رئیس انجمن: Erika Schubert و Franz Tiefenbacher
دبیر انجمن: Johannes Novak
سایت انجمن: www.europam.net
.
انجمن بین المللی گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی (GA)
.
انجمن بین المللی گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی در سال ۱۹۵۳ میلادی با هدف توسعه و انتشار تحقیقات علمی در زمینه گیاهان دارویی در آلمان تاسیس شد. این انجمن در ابتدا تنها برای محققین آلمانی بود ولی در سال های بعد به یک انجمن علمی بین المللی با ۱۴۰۰ عضو از ۸۲ کشور جهان تبدیل گردید.
مباحث مورد توجه در این انجمن عبارتند از: کشاورزی، زیست شناسی، شیمی، داروسازی و پزشکی. مجله ی “Planta Medica” به عنوان مجله ی رسمی این انجمن مطرح می باشد که ضریب تاثیر آن در سال ۲۰۱۲ برابر با ۳.۲ بوده است. این انجمن هر سال کنگره ی بزرگی را در یکی از شهرهای قاره اروپا برگزار می کند و هر ۵ سال یکبار نیز همایشی را با همکاری محققین قاره آمریکای شمالی برپا می نماید.
انجمن گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی دارای پنج کمیته ی دائمی است که عبارتند از:
۱. کمیته ی فعالیت بیولوژیکی و فارماکولوژیکی ترکیبات طبیعی
۲. کمیته ی تولید و اصلاح گیاهان دارویی
۳. کمیته ی صنعتی سازی و کنترل کیفی محصولات دارویی با منشا گیاهی
۴. کمیته ی امور نظارتی بر محصولات دارویی با منشا گیاهی
۵. کمیته ی برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه ی محققین جوان
.
آدرس سایت انجمن: www.ga-online.org
.
انجمن گیاهان دارویی و معطر کشورهای جنوب شرق اروپا (AMAPSEEC)
.
در سال ۲۰۰۰ میلادی، نخستین کنفرانس گیاهان دارویی و معطر کشورهای جنوب شرق اروپا (CMAPSEEC) در شهر آرانجلوواس (کشور یوگسلاوی قدیم، صربستان فعلی) برگزار شد. در این کنفرانس اعضای هیات علمی انستیتوی تحقیقات گیاهان دارویی پرفسور ژوزف پنچچ پیشنهاد دادند که این کنفرانس در سال های بعد نیز تداوم یابد و این موضوع سبب شد که ایده اولیه تشکیل انجمن گیاهان دارویی و معطر کشورهای جنوب شرق اروپا شکل بگیرد. اساسنامه انجمن مذکور مشابه با اساسنامه انجمن گیاهان دارویی آلمان (GA) و بر اساس نظرات شرکت کنندگان کنفرانس (بخصوص پرفسور اَکوش مَثه نگاشته شد و این انجمن به عنوان انجمنی غیر دولتی و عام المنفعه معرفی گردید و دفتر اصلی این انجمن در شهر بلگراد (صربستان) تعیین شد. تصویب نهایی اساسنامه و ثبت آن پس از جلسات متعدد اعضا در ۱۶ آوریل سال ۲۰۰۱ انجام گردید. مهمترین اهداف تاسیس این انجمن عبارتند از: ارتقاء دانش و پژوهش های گیاهان دارویی و توسعه ی تولید، فرآوری و تجارت آنها. این انجمن ضمن سازماندهی و برگزاری نشست های علمی و کاربردی در زمینه گیاهان دارویی، حمایت مالی از پروژه های تحقیقاتی و ارائه مشاوره تخصصی به شرکت ها را نیز در اولویت کاری خود دارد.
این انجمن هر دو سال کنفرانسی را با عنوان گیاهان دارویی و معطر کشورهای جنوب شرق اروپا در یکی از کشورهای عضو برگزار می نماید که هشتمین کنفرانس در تاریخ ۱۹ تا ۲۲ ماه می ۲۰۱۴ (معادل ۲۹ اردیبهشت لغایت ۱ خرداد ۱۳۹۳) در شهر دورس کشور آلبانی برگزار شد.
..
.
انجمن ادویه اروپا
European Spice Association (ESA)
.
ادویه در زبان عربی جمع مکسر دواء میباشد و به گیاهان و طعم دهندههایی اطلاق میگردد که برای مقاصد خوراکی یا دارویی به کار میروند.
از ادویهها برای تقویت مزه غذا و یا حتی داروها استفاده میشود. در فرهنگهای مختلف گیاهان متعددی جهت طعم دادن به غذاهای مختلف به کار میرود و شاید راز تفاوت عمده در طعم غذاها در ملل مختلف علاوه بر نحوه پخت، به طور عمده به ادویهجات به کار رفته در آنها مربوط میشود.
به عنوان نمونه در آشپزی هندی و بلوچی و پاکستانی به علت استفاده فراوان از انواع ادویه و طعم دهندههای گرم، طعم تند طعم غالب بر غذاها میباشد. اما این در هند بیشتر و پاکستان کمی کمتر و در جنوب ایران بلوچستان خیلی کم استفاده میشود.
اروپا یکی از مراکز بزرگ مصرف کننده ادویه ها در جهان است بطوریکه حجم بالایی از گیاهان ادویه ای تولید شده در کشورهای آسیایی به این قاره صادر می شود.
سالهاست که انجمن ادویه اروپا در رابطه با قانون گذاری و نظارت بر شرکت های واردکننده و توزیع کننده این محصولات در اروپا تاسیس شده است و تمامی کشورهای اتحادیه اروپا بهمراه ترکیه در این انجمن حضور دارند.
آدرس سایت:www.esa-spices.org
امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید
.اما