loading...
گروه کتیرا پیشرو در ارائه اطلاعات صحیح پیرامون گیاهان دارویی

کتیرا

سمی بودن آفلاتوکسی نها برای انسان و حیوان، دستیابی به رو شهای مناسب برای کنترل آنها را ضروری ساخته است

تأثیر اسانس و عصار ههای مختلف مرزه ماکروسیفون و مرزه خوزستانی بر رشد
میسلیومی و تولید آفلاتوكسینB1 قارچ آسپرژیلوس فلاووس

اکبر گران 1* بنت الهدی صالح نیا 2 حمیدرضا علیزاده 3 محسن فرزانه 4 محمود شیوازاد 1
1( گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج-ایران
2( دانش آموخته بیمار یشناسی گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پیشوا، تهران-ایران
3( گروه گیا هپزشكی، دانشكده كشاورزی دانشگاه جیرفت، جیرفت-ایران
4( گروه کشاورزی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی، تهران-ایران
چكیده
زمینه مطالعه: سمی بودن آفلاتوکسی نها برای انسان و حیوان، دستیابی به رو شهای مناسب برای کنترل آنها را ضروری ساخته است.
هدف: اثر اسانس و عصار ههای مختلف مرزه خوزستانی و مرزه ماکروسیفون در جلوگیری از رشد میسلیومی، تولید آفلاتوکسین توسط قارچ
آسپرژیلوس فلاووس و تجزیه آفلاتوكسین B1 در محیط کشت مایع بررسی شد. روش کار: اسانس به روش تقطیر با آب و به کمک دستگاه
کلونجر تهیه شد و عصار هها با حلا لهای آب، اتانول و اتانول 70 % استخراج شدند. تأثیر اسانس ) 0 mg/L ، 62/5 ، 125 ، 250 ، 375 و 500 ( و
عصار هها ) 0 mg/L ، 500 ، 1000 ، 2000 ، 4000 و 6000 ( بر کاهش رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس و آفلاتوکسین به روش اختلاط با محیط
کشت مایع، مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان آفلاتوکسین با استفاده از کروماتوگرافی نازک با کارایی بالا سنجش شد. نتایج: اسانس و عصار ههای
اتانولی و اتانولی 70 % مرزه خوزستانی بیشترین تأثیر در جلوگیری از رشد قارچ داشتند و بترتیب در غلظ تهای 375 mg/L ، 4000 و 6000 علیه
قارچ آسپرژیلوس فلاووس مهارکنندگی کامل نشان دادند. اسانس و عصار ههای مرزه ماکروسیفون حتی در بیشینه غلظت مورد استفاده قادر به
مهار کامل رشد قارچ نبودند. اسان سهای مرزه خوزستانی و مرزه ماکروسیفون در غلظت 250 mg/L به ترتیب باعث 98 و 52 / 33 % بازدارندگی
از تولید آفلاتوکسین B1 شدند. عصار ههای مختلف گیاه مرزه خوزستانی در مقایسه با مرزه ماکروسیفون در کاهش آفلاتوکسین قارچ از فعالیت
بالاتری برخوردار بودند بطوری كه در غلظت 4000 mg/L از عصار ههای اتانولی، اتانولی 70 % و آبی بترتیب 100 ، 96 و 37 / 32 % کاهش در میزان
آفلاتوکسین تولیدی مشاهده شد. از سوی دیگر، اسانس و عصار ههای اتانولی و اتانولی 70 % هر دو گیاه، قادر به تجزیه قابل توجه آفلاتوکسین
B1 محیط نبوده در حال یکه عصار ههای آبی مرزه ماکروسیفون و مرزه خوزستانی در غلظت 4000 mg/L بترتیب باعث تجزیه 16 / 32 و 25 %
آفلاتوکسین B1 شدند. نتیج ه گیر ی نهایی: اسانس و عصاره اتانولی مرزه خوزستانی بطور قابل توجهی از رشد قارچ و تولید آفلاتوکسین جلوگیری
كردند در حالیكه عصاره آبی مرزه ماکروسیفون فعالیت تجزیهك‌نندگی بالاتر آفلاتوکسین B1 را نشان داد و بعنوان كاندیدای امیدبخش جهت
تجزیه و كاهش آفلاتوكسین معرفی شد.

دانلود مقاله کامل

درباره : مقالات تخصصی ,
برچسب ها : آفلاتوکسین، قارچ آسپرژیلوس فلاووس، مرزه خوزستانی، مرزه ماکروسیفون , مقاله مرزه خوزستانی , تاثیر مرزه بر , اثرات مرزه , اثر کود بر مرزه , خواص مرزه ماکروسیفون , مقالهSatureja , تحقیق Satureja , پرورش مرزه , کشت مرزه , گیاهشناسی مرزه ,
بازدید : 1575 تاریخ : شنبه 06 / 06 / 1395 زمان : 16:33 نویسنده : ALIZADE نظرات (0)
مجموعه کامل و بی نظیر کتاب های گیاهان دارویی
ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]

مطالب