loading...
گروه کتیرا پیشرو در ارائه اطلاعات صحیح پیرامون گیاهان دارویی

کتیرا

آموزش کار با کلونجر که به روش تقطیر براي استخراج اسانس از گیاهان دارویی مورد استفاده قرار می گیرد

کلونجر دستگاهی است که به روش تقطیر براي استخراج اسانس از گیاهان دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.
اجزاء دستگاه کلونجر:دستگاه کلونجر که برای اسانس گیری مورد استفاده قرار میگیرد
1 - هیتر: با قابلیت تنظیم دما و با استفاده از آن محلول به دماي جوش خواهد رسید.
2- بالن ته گرد: تا بتواند حرارت را بطور کامل دریافت کند و به محلول منتقل کند.
3 - کندانسور: براي خنک کردن بخارات و انجام میعان بهتر
4 - لوله دوطرفه: براي برگشت مایعات حین اسانس گیري
5 - لوله مدرج تجمع اسانس: براي جمع آوري کامل اسانس بوده و تخمین مقدار حجم آن و نیز بوسیله شیر انتهاي لوله مذکور امکان تخلیه اسانس وجود خواهد داشت.

در این دستگاه ابتدا عمل تبخیر و سپس عمل میعان انجام می شود. عمل میعان بوسیله بخش کندانسور دستگاه انجام می شودکه براي خنک کردن آن از جریان آب معمولی استفاده میشود، یعنی آب در اطراف لوله حاوي بخار در جریان است و آن را خنک میکند، به این صورت که لوله ورودي آب از پایین و لوله خروجی آب از بالاي آن می باشد تا تمام مخزن کندانسور خنک شود (مطابق فلش آبی و قرمز در شکل).

نحوه اسانس گیری با کلونجرلوله اي که در آخر حاوي اسانس خواهد بود مانند یک پیپت است و یک شیر براي خروج مواد دارد و لوله اي دیگر در سمت بالا است که باید حین کار با دستمال پوشانده شود طوري که مقداري بخار بتواند خارج بشود.
مراحل انجام کار براي استخراج اسانس نعناع (حاوي منتول):
ابتدا گیاه نعناع تازه را خرد کرده و به همراه آب داخل بالن میریزیم.بالن باید فقط 50 تا 70 درصد پر شود تا تبادل حرارتی دچار اشکال نشود.براي گیاه نعناع اگر همراه آب الکل سفید هم اضافه شود به استخراج منتول کمک زیادي خواهد کرد.اما مشکلی که وجود دارد این است که اگر الکل غلیظ باشد و دما بالا باشد شعله ور می شود پس باید نسبت آب به الکل بیشتر باشد.
ابتدا دوشاخه برق دستگاه را به پریز وصل کرده و سپس شیر آب خنک را باز نموده تا در اطراف کندانسور جریان یابد.وقتی مایع و نعناع شروع به جوشیدن کند بخارها به سمت کندانسور حرکت کرده،در آنجا خنک میشود و مایع و اسانس داخل لوله ي پیپت می ریزد.
 وقتی آب داخل این لوله زیاد شود از طریق لوله برگشت داخل بالن ریخته می شود اما چون فاز اسانس و آب متفاوت است اسانس داخل لوله ي پیپت مانند باقی می ماند. پس از اتمام کار شیر لوله پیپت باز می شود و پس از خارج کرد آب، اسانس داخل ظرف مخصوص ریخته می شود.

 

***آموزش کار با دستگاه های آزمایشگاهی رشته گیاهان دارویی

این کتاب به معرفی اجزا،آموزش کار،موارد ایمنی،کالیبراسیون،روش کار و... با دستگاه های آزمایشگاهی مرتبط با رشته گیاهان دارویی میپردازد

دانلود فایل

 

درباره : تهیه فراورده های گیاهی ,
برچسب ها : اسانس گیری , دستگاه های اسانس گیری , نحوه اسانس گیری با دستگاه , اسانس گیری با قوری , اسانس گیری با زودپز , چگونه اسان بگریم , اسانس , روش های استخراج اسانس , اجزاء دستگاه اسانس گیری , تهیه بهترین اسانس ها , اسانس گرفتن با کلونجر , اسانس گیری با تقطیر , اسانس گیری با بخار آب ,
بازدید : 4563 تاریخ : 17 / 05 / 1395 زمان : 0:36 نویسنده : ALIZADE نظرات ()
مجموعه کامل و بی نظیر کتاب های گیاهان دارویی
ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط سعید در تاریخ 1396/8/2 و 9:20 دقیقه ارسال شده است

سلام و بسیار ممنون از شما
آیا با این روش امکان استخراج و بویژه جداسازی گلیکوزیدها هم وجود دارد؟
در مورد جداسازی مواد تلخ کننده عصاره چطور؟
پاسخ : با این دستگاه عموما فقط اسانس قابل جداسازی است و بهتره برای سایر ترکیبات از سوکسوله استفاده بشه

این نظر توسط RS در تاریخ 1396/1/17 و 18:32 دقیقه ارسال شده است

فرق اسانس و عصاره چیست ؟؟از نظر نوع متابولیتها
پاسخ : عصاره حاوی تمامی متابولیت های ثانویه هست ولی اسانس فقط حاوی مواد فرار موجود در گیاه هست برای مطالعه بیشتر کلمات اسانس و عصاره رو در سایت جستج کنید

این نظر توسط zahedi در تاریخ 1395/11/18 و 1:40 دقیقه ارسال شده است

سلام- برخی گیاهان مانند سیاهدانه هنگام اسانس گیری به شدت کف میکنه و از لوله بالا میاد و این مانع از تهیه اسانس ان می شود - برای جلوگیری از کف کردن این ترکیبات بایدچیکار کنیم؟
پاسخ : در هنگام اسانس گیری نباید بیش از نیمی از حجم بالن پر شود به عبارتی مجموعه گیاه و آب باید نصف بالن شود.همچنین باید حرارت را پایین نگهدارید تا باعث بالا آمدن گیاه از لوله نشود
موفق باشید

این نظر توسط رضا در تاریخ 1395/9/24 و 14:16 دقیقه ارسال شده است

سلام آیا لوله باز که در بالای قسمت تجمع اسانس هست باید باز بمونه یا بسته
پاسخ : بهتره با یک دستمال اون قسمت بسته باشهتا از پریدن اسانس جلوگیری بشه ولی زیاد محکم نبندید ویه مقدار برای هواگیری باز بزارید

این نظر توسط حسین ولی زاده در تاریخ 1395/9/8 و 15:38 دقیقه ارسال شده است

سلام آیا برای جدا کردن اسانس نعنا از همین دستگاه استفاده میشه؟
و یه سوال دیگه آیا اسانس نعنا حاوی منتول هست؟
پاسخ : بله از همین دستگاه برای اسانس گیری نعناع استفاده میشه
40 درصد از اسانس نعناع را منتول و مابقی را منتون نئو منتول متيل استات و سينئول تشکیل میدهد

این نظر توسط داموس در تاریخ 1395/8/6 و 23:16 دقیقه ارسال شده است

عالی بود لطفا نحوه عصاره گیری با سایر دستگاه ها رو هم بفرمایید


نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی

مطالب