آنالیز اسانس های روغنی بسیار مشکل است. زیرا یک اسانس از صدها ترکیب تشکیل شده است. کروماتوگرفی گازی معمولا برای جداسازی ترکیبات فرار استفاده می شود. طیف سنجی جرمی، برای تعیین ساختار شیمیایی. مواد قطبیده و غیرقطبیده هر دو می توانند به عنوان فاز مایع ستون کروماتوگرافی استفاده شوند.
ایزومرهای نوری در اسانس های روغنی به دو فرم راستگردان و چپ گردان و همچنین مخلوط آنها وجود دارد.روش کروماتوگرافی گازی، روشی بسیار عالی برای ارزیابی ترکیبات تشکیل دهنده اسانس های روغنیست.
خروجی ستون کروماتوگرافی، از یک سمت به آشکارساز و از سمت دیگر برای ارزیابی توسط انسان هدایت می شود. به این ترتیب رایحه واقعی اسانس قابل تشخیص و ثبت است.
ادامه مطلب
بازدید : 2538 |
تاریخ : دو شنبه 08 / 09 / 1395 زمان : 22:38 |
نویسنده : ALIZADE |
نظرات (1) |
اسانس ها ترکیباتی هستند محلول در چربی که دارای بو و عطر قوی میباشند و به کمک بخار آب فرار شده و جدا میشوند.این مواد اکثرا از طریق تقطیر با بخار آب از ماده گیاه بدست می آیند.با توجه به ارزش اقتصادی این دسته از ترکیبات اغلب با موادی که از لحاظ خواص فیزیکی و شیمیایی شبیه آنها هستند مورد تقلب قرار میگیرند...
ادامه مطلب
بازدید : 7383 |
تاریخ : پنج شنبه 15 / 07 / 1395 زمان : 17:15 |
نویسنده : ALIZADE |
نظرات (4) |
از واکنش اسیدهای چرب منوکربوکسیلیک با گلیسیرین ، تولید گلیسیرید میگردد که نوع جامد را چربی و مایع را روغن مینامند. فرمول کلی اسیدهای چرب منوکربوکسیلیک را با RCOOH و گلیسیرین را نیز با فرمول تفسیری ۳(C3H5(OH و واکنش آنها با هم ، تولید گلیسرید از اسید چرب میکند و گلیسیرین یک واکنش استری شدن است.
ادامه مطلب
بازدید : 4014 |
تاریخ : 04 / 07 / 1395 زمان : 23:50 |
نویسنده : ALIZADE |
نظرات (0) |
این فرمول ها ساخت انواع شامپو و صابون از نوع سفت تا نرم را در بر می گیرد. این شامپوها را میتوان از مخلوطی از سدیم لوریل سولفات و صابون که شامپو را غلیظ تر می کند تهیه نمود.شاید فکر کنید که بحث تهیه شامپو ها و صابون ها چه ربطی به گیاهان دارویی دارد اما باید این را بدانید که میشه با اضافه کردن عصاره ها و اسانس هایلازم به این فرمول ها شامپو ها و صابون هایی کمایش گیاهی و خانگی درست کرد(حداقل به سالم بودنش میشه اعتماد کرد)
ادامه مطلب
بازدید : 6266 |
تاریخ : شنبه 03 / 07 / 1395 زمان : 23:31 |
نویسنده : ALIZADE |
نظرات (1) |
سوکسله دستگاهی عصاره گیر است که در سال 1879 توسط فرانتس فون سوکسلت اختراع شد. این روش در اصل برای استخراج چربی از مواد جامد طراحی شده بود. با این حال، کاربرد سوکسله به استخراج لیپیدها محدود نشده است. نمونه در مخزن سوکسله ریخته می شود، و یک حلال مورد نظر در بالن ریخته می شود که در اثر حرارت حلال بخار شده و روی نمونه ریخته می شود این چرخه وقتی که مخزن سوکسله پر شد از طریق سیفون نازک شیشه ای دوباره به بالن بر می گردد و به این ترتیب این چرخه انجام می شود...
ادامه مطلب
بازدید : 11913 |
تاریخ : چهار شنبه 31 / 06 / 1395 زمان : 19:34 |
نویسنده : ALIZADE |
نظرات (1) |
کلونجر دستگاهی است که به روش تقطیر براي استخراج اسانس از گیاهان دارویی مورد استفاده قرار می گیرد...
ادامه مطلب
بازدید : 15985 |
تاریخ : 17 / 05 / 1395 زمان : 0:36 |
نویسنده : ALIZADE |
نظرات (8) |
عصاره گیاهی عبارت است از محلولی که در آن تمام مواد مفید موجود در گیاه نظیر اسانسها، فلاونوئیدها، موسیلاژها، تاننها، ساپونینها، ویتامینها، املاح و یا سایر مواد مفید دیگر وجود داشته باشد.
ادامه مطلب
بازدید : 8774 |
تاریخ : جمعه 25 / 04 / 1395 زمان : 1:22 |
نویسنده : ALIZADE |
نظرات (3) |
بهار نارنج، شکوفه درخت نارنج است که در عطرسازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنی های فصلی و عرقیجات و ... کاربرد بسیار دارد. باببل و شیراز در اردیبهشت ماه، با رایحه سحرانگیز بهار نارنج، هر رهگذری را سرمست می کند به نحوی که این دو شهر را شهر بهارنارنج می نامند. از بهارنارنج عرق تهیه می کنند که طبیعت گرم داشته و مقوی جسم و روح است . در این بخش از کتیرا ما قصد داریم روش تهیه شربت بهار نارنج که بسار آرام بخش است را اموزش دهیم...
ادامه مطلب
بازدید : 1928 |
تاریخ : 23 / 03 / 1395 زمان : 16:32 |
نویسنده : ALIZADE |
نظرات (0) |
ریواس طبیعت سرد دارد و دارای ویتامین ها و املاح معدنی گوناگونی است. برای تمامی اعضای بدن، ماده ی غذایی بسیار ممتازی شمرده می شود و اثر شگفت انگیز و معجزه آسایی دارد شربت ریواس با طعم فوق العاده خود طرفداران زیادی دارد شاید بد نباشد شماهم با روش تهیه این نوشیدنی آشنا شوید...
ادامه مطلب
بازدید : 1598 |
تاریخ : جمعه 07 / 03 / 1395 زمان : 0:51 |
نویسنده : ALIZADE |
نظرات (0) |
حتماً شما هم وقتی سرما میخورید سراغ لیموترش و عسل میروید. همهی ما میدانیم که لیموترش منبع ویتامین C میباشد اما خواص آن به همین جا ختم نمیشود. «آتنا» الههی جنگاوری یونانیان قدرت «ضد زهری» لیموترش را ستوده است. گویا در افسانههای یونانی دو تن را محکوم میکنند تا به قفس افعیها انداخته شوند.
آن دو شروع به خوردن لیموترش میکنند و بدنشان ایمن میشود به طوری که نیش کشندهی این خزندهی وحشتناک در آنها کارگر نمیافتد. حالا بماند که در افسانهها اغراق میکنند اما یافتههای محققان حاکی از این است که لیموترش خواص شگفتانگیزی دارد.
به عقیدهی محققان سیترات سدیم و سیترات پتاسیم موجود در لیموترش قدرت شگفتآوری در تصفیهی خون دارند.این ترکیبات حالت چسبندگی خونی را کاهش میدهند. زمانی که خون حالت چسبندگی غیر نرمال نداشته باشد به راحتی در رگها به جریان در میآید و در نتیجه فشارخون نیز کاهش مییابد.
در این حالت نیز سرم خون راحت تر از فیلتر جدارهی عروق میگذرد و مواد مغذی به میزان کافی و مستمر به سلولهای میرسد.در این جا ما روش تهیه نوشیدنی لیموناد را که جزء محبوب ترین نوشیدنی های خانگی است را آموزش میدهیم...
ادامه مطلب
بازدید : 1439 |
تاریخ : پنج شنبه 06 / 03 / 1395 زمان : 23:56 |
نویسنده : ALIZADE |
نظرات (0) |