زمان جاری : چهارشنبه 06 اردیبهشت 1396 - 10:24 قبل از ظهر
نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم


سلام مهمان گرامي؛
مهمان گرامي، براي مشاهده تالار با امکانات کامل ميبايست از طريق ايــن ليـــنک ثبت نام کنيد


آیا میدانید؟ ایا میدانید :






تعداد بازدید 195
نویسنده پیام
zohre آفلاین



ارسال‌ها : 5
عضویت: 27 /7 /1395
مبارزه گیاهی با دیابت
دیابت یا همان مرض قند تبدیل به یکی از جدی ترین نگرانی های حوزه ی سلامتی شده است. در حال حاضر تنها راه چاره پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.

افرادی که از دیابت نوع 1 یا 2 رنج می برند باید تمام تلاش شان را برای کنترل قند خونشان بکنند که گاهی کار بسیار سختی است. اما هیچ چیز غیرممکن نیست به شرطی که به تغذیه ی خود دقت کنید. خوشبختانه گیاهان و ادویه هایی وجود دارد که به کنترل قند خون و در نتیجه مقابله با دیابت و اضافه وزن کمک می کنند. با ما باشید تا بیشتر با این گیاهان و ادویه ها آشنا شوید.
مصرف چند گرم دارچین در روز می تواند به کنترل قند خون خون کمک کند.
دارچین
دارچین یکی از ادویه های معروف در جهان است. این ادویه طعم فوق العاده ای به غذاها و کیک و شیرینیجات می بخشد. اما باید بدانید که دارچین خواص درمانی فوق العاده ای نیز دارد. این ادویه حاوی ترکیبات بیولوژیک فعالی است که برای کنترل قند خون در دیابتی ها مؤثر عمل می کنند. نتایج بررسی ها نشان می دهند که مصرف چند گرم دارچین در روز می تواند به کنترل قند خون و همچنین کاهش کلسترول بد خون کمک کند. این ادویه ی معطر همچنین باعث افزایش کلسترول خوب خون می شود.
پیاز و سیر باعث افزایش میزان انسولین در خون می ‌شوند
پیاز و سیر
سیر از سبزی‌ هایی است که تاریخی بسیار کهن دارد. این گیاه حداقل 3 هزار سال در طب چین كاربرد داشته است.

پیاز نیز یكی از قدیمی ‌ترین گیاهان زراعی است كه از هزاران سال قبل به عنوان طعم ‌دهنده غذاها و همچنین دارو از آن استفاده می ‌شود. ‏ترکیبات فعال گوگردی مانند آلیل‌ پروپیل دی ‌سولفید موجود در پیاز و اکسیدآلیل دی‌ سولفید موجود در سیر نقش اصلی را در کاهش قندخون دارند.

پیاز و سیر باعث افزایش میزان انسولین در خون می ‌شوند. هر چقدر مصرف این مواد بیشتر باشد، قند خون بیشتر کاهش می ‌یابد. مصرف قرص ‌های سیر به میزان 2400 میلی‌ گرم در روز به مدت 3 ماه، قند خون را مختصرا كاهش می ‌دهد.
شنبلیله به بهبود تحمل گلوکز کمک کرده و به این ترتیب باعث کاهش قند می شود

شنبلیله
اگر شما مبتلا به دیابت هستید به سبزی معطر شناخته شده برای همه ی ایرانی ها ارتباط بیشتری داشته باشید. شنبلیله که به صورت آرد نیز وجود دارد به بهبود تحمل گلوکز کمک کرده و به این ترتیب باعث کاهش قند و کلسترول خون می شود. می توانید از تخم شنبلیله هم برای کنترل قند خونتان استفاده کنید. در این صورت می توانید آن ها را قبل از مصرف در آب خیس و با شکم خالی میل کنید. می توانید قبل از مصرف هر نوع داروی گیاهی با پزشک معالج خود مشورت کنید.
میوه خیار تلخ حاوی ماده ‌ای شبیه انسولین استو به کاهش قند خون کمک میکند

خیار تلخ
این میوه شبیه كدوی زگیل‌ دار است و در نواحی گرمسیر مانند آمازون، آفریقای‌ شرقی و آسیا رشد می‌ كند و در آمریكای‌ جنوبی به عنوان غذا و دارو كشت می ‌شود. میوه تازه آن به رنگ سبز است كه با رسیدن به رنگ نارنجی- زرد تبدیل می ‌شود.

تمام قسمت ‌های این میوه بسیار تلخ است. میوه خیار تلخ حاوی ماده ‌ای شبیه انسولین است و مصرف روزانه حدود 60 گرم شیره این گیاه به کاهش مختصر قندخون منجر می ‌شود.
زنجبیل به تنظیم کلسترول، کنترل قند و وزن افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند

زنجبیل
زنجبیل یک ادویه ی فوق العاده و خوش عطر و طعم است که در تهیه ی غذاها و شیرینیجات استفاده می شود. این ادویه برای دیابتی ها نیز مفید است. نتایج بررسی ها نشان می دهد که مصرف روزانه 3 گرم از این ادویه (به صورت کپسول) به تنظیم کلسترول، کنترل قند و وزن افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند. اگر علاقه ای به مصرف کپسول زنجبیل ندارید می توانید روزانه دو فنجان چای زنجبیل بنوشید. البته حواستان باشد که مصرف زنجبیل زیاد برای افرادی که از فشارخون بالا رنج می برند توصیه نمی شود. می توانید به شیر یا چای معمولی نیز کمی پودر زنجبیل اضافه کنید.
برگ‌ های سیاه گیله در طب سنتی در درمان بیماری دیابت استفاده می‌ شود

سیاه گیله
در ایران تنها یک گونه از قره ‌قات وجود دارد که آن هم در جنگل‌ های تالش و نواحی مرطوب رشد می‌ كند که در زبان محلی به آن سیاه گیله می ‌گویند. میوه آن را می ‌توان هم به صورت تازه و هم خشك شده مصرف كرد یا در تهیه انواع مرباها و دسرها به كار برد. برگ‌ های این گیاه در طب سنتی در درمان بیماری دیابت استفاده می‌ شود.

اثر ضددیابت یک بار مصرف عصاره این گیاه که اثری مشابه انسولین دارد، تا چند هفته در بدن باقی می ‌ماند. به علاوه این گیاه دارویی در پیشگیری از عوارض بلندمدت دیابت مانند عوارض قلبی- عروقی، عصبی، کلیوی و چشمی‌ تا حدی موثر است. عصاره آن به مقدار80 تا 160 میلی ‌گرم 3 بار در روز برای بیماران مبتلا به دیابت توصیه می ‌شود.
زردچوبه یک ماده ی ضدالتهاب و حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است

زردچوبه
زردچوبه یک طلای خوراکی است که در تهیه ی غذاها به وفور استفاده می شود. این ادویه به کاهش قند خون کمک می کند. زردچوبه یک ماده ی ضدالتهاب و حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است که برای سلامت قلب مفید و به کاهش وزن کمک می کند. نتایج بررسی ها نشان می دهند که زردچوبه برای افرادی که از اختلالات مربوط به کلیه ها رنج می برند نیز مفید است. زردچوبه یک افزودنی مناسب برای غذاهای شور است و مکمل های آن نیز وجود دارد. قبل از مصرف حتماً با پزشکتان مشورت کنید.
خار مریم موجب افزایش حساسیت سلول‌ ها به انسولین و کاهش قندخون می ‌شود

خار مریم
خار مریم اصالتا بومی ‌منطقه مدیترانه است. این گیاه امروزه در سراسر نقاط دنیا از اروپا تا آسیا و از آفریقا تا آمریکای شمالی گسترده شده است. این گیاه دارویی موجب افزایش حساسیت سلول‌ ها به انسولین و کاهش قندخون می ‌شود. ماده موثر آن سیلی مارین نام دارد که تجویز آن به مقدار 200 میلی ‌گرم 3 بار در روز موجب کاهش مختصر قندخون ناشتا و هموگلوبین HbA1C و چربی ‌های خون می‌ شود.
در طب سنتی از گیاه خار مریم جهت کاهش قند خون استفاده میشود

هندوانه ابوجهل
هندوانه ابوجهل یا خربزه روباه یکی از گیاهان دارویی متعلق به خانواده خیارها و کدوها است. این گیاه بومی ‌ایران بوده و در نواحی جنوبی کشور و مناطقی مانند جنوب استان خراسان یافت می ‌شود. میوه این گیاه دارای گلوکوزید قابل ‌تبلوری با طعم بسیارتلخ به نام کولوسنتین است. این گلوکوزید که به حالت متبلور و خالص به رنگ زرد است، در آب به نسبت 20 درصد حل می ‌شود و اگر هیدرولیز شود، گلوکز و ماده‌ ای به نام کولوسنتتین می ‌دهد.

در طب سنتی بسیاری از کشورها از جمله ایران تجویز میوه این گیاه جهت کاهش قند خون متداول است. میوه این گیاه بسیار سمی ‌است و مصرف مقدار زیاد آن باعث اسهال ‌خونی و درنهایت مرگ می‌ شود.

تجویز مقدار 100 میلی ‌گرم 3 بار در روز ماده موثر هندوانه ابوجهل به مدت 2 ماه در بیماران دیابتی نوع دوم، موجب كاهش مختصر میزان هموگلوبین HbA1C و قندخون ناشتا می ‌شود. تجویز این مقدار به مدت 2 ماه در این بیماران بدون هیچ ‌گونه عوارض جانبی گوارشی، كبدی و كلیوی است.
پودر کاری ادویه ای برای کنترل قند خون محسوب می شود

پودر کاری
پودر کاری طعم خوبی به غذاها می دهد. این ادویه یکی از افزودنی های فوق العاده برای تمام سس ها است. پودر کاری ادویه ای برای کنترل قند خون محسوب می شود. ترکیبات موجود در این ادویه به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کرده و روی سوخت و ساز کربوهیدرات ها تأثیر مثبتی دارد.
آلوئه ورا با سرعت زیادی به کاهش قند خون کمک می کند
آلوئه ورا
از آلوئه ورا بیشتر در بهبود وضعیت پوست و تسکین سوختگی استفاده می شود. اما خواص آن به همین جا ختم نمی شود. آلوئه ورا با سرعت زیادی به کاهش قند خون کمک می کند. نتایج پژوهش ها نشان می دهند که این گیاه مازاد قند موجود در خون را دفع می کند و به همین دلیل برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. این افراد می توانند روزانه نوشیدنی آلوئه ورا مصرف کنند. البته کپسول های این گیاه نیز در بازار وجود دارد. البته بهتر است قبل از مصرف هر نوع مکمل و داروی گیاهی حتماً با پزشکتان مشورت کنید.
مصرف روزانه چای سبز خشک موجب کاهش مختصر قندخون در بیماران دیابتی می‌ شود

چای سبز
بسیاری از خواص چای سبز مربوط به ماده ‌ای به نام كاتچین است كه فعالیت آنتی ‌اكسیدانی آن بسیار بالا است. مصرف روزانه 5/1 گرم پودر چای سبز خشک موجب کاهش مختصر قندخون در بیماران دیابتی می‌ شود. مقدار توصیه ‌شده برای بیماران دیابتی مصرف 2 فنجان چای دم ‌کرده در روز است.
چوب میخک ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی قوی ای دارد

چوب میخک
چوب میخک طعم معطر تندی دارد که برای تهیه ی انواع غذاها استفاده می شود. این گیاه ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی قوی ای دارد که در کنترل قند خون به دیابتی ها کمک زیادی می کند. نتایج پژوهش ها نشان می دهند که مصرف 3 گرم چوب میخک در روز می تواند به کنترل میزان قند و چربی خون کمک کند. می توانید این ادویه را به غذاهایتان اضافه کنید و یا اینکه با صلاحدید پزشکتان از مکمل های موجود در بازار استفاده کنید.
جینسینگ، عوارض ناشی از دیابت را کاهش می دهد

گیاه جینسینگ
از قرن ها پیش از جینسینگ به عنوان یکی از معروف ترین داروهای گیاهی استفاده می شود. این گیاه حساسیت سلول ها به انسولین را افزایش داده و عوارض ناشی از دیابت را کاهش می دهد. جینسینگ در سوخت و ساز کربوهیدرات ها که یکی از عمده مشکلات دیابتی هاست نقش مؤثری دارد. می توانید از کپسول های این گیاه و یا چای آن استفاده کنید. بهتر است قبل از اضافه کردن جینسینگ به برنامه ی غذاییتان با پزشک معالج خود مشورت کنید.
پونه ی کوهی می تواند به کنترل ترشح انسولین کمک کند

پونه ی کوهی
پونه ی کوهی یکی از آن سبزیجات معطر فوق العاده است که عطر و طعم خوبی به غذاها می دهد. علاوه بر این افرادی که به دنبال راهی برای کاهش قند خون و سالم ماندن هستند نیز می توانند به این گیاه اعتماد کنند. نتایج پژوهش ها نشان می دهند که پونه ی کوهی مانند رزماری می تواند به کنترل ترشح انسولین کمک کند. می توانید از روغن خوراکی این گیاه (آن را با یک لیوان آب مخلوط کنید) یا از مکمل های موجود در بازار استفاده کنید.
حرف آخر
در مجموع، مصرف گیاهان دارویی توسط بیماران دیابتی تحت هیچ شرایطی نباید بدون نظر تیم پزشکی انجام شود. این گیاهان دارویی نباید جایگزین داروهای ضددیابت یا انسولین در بیماران دیابتی شود چرا که اولا اثر این گیاهان بر کاهش قندخون خفیف است و ثانیا از فردی به فرد دیگر متفاوت بوده و ثالثا ممکن است با دیگر داروهای مورد استفاده بیماران تداخل داشته باشند. همچنین عوارض و اثرات مصرف طولانی مدت این گیاهان ناشناخته است. در حال حاضرهیچ‌ گونه توصیه ‌ای علمی ‌در ارتباط با مصرف آن ها وجود ندارد.

پنجشنبه 13 آبان 1395 - 15:03
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
zohre آفلاین




ارسال‌ها : 5
عضویت: 27 /7 /1395

پاسخ : 1 RE مبارزه گیاهی با دیابت
قبل از کشف انسولین و داروهای کاهش دهنده قندخون، بیماران دیابتی با گیاهان دارویی و درمان های سنتی معالجه می شدند. تاکنون تاثیر مثبت بیش از ۱۲۰۰ گیاه دارویی در کاهش میزان قند خون یا کاهش عوارض ناشی از آن شناخته شده است.

این یادداشت، اشاره ای دارد به برخی از مهم ترین گیاهان دارویی با خواص کاهش دهندگی قند خون که گزارش های بالینی و آزمایشگاهی معتبر مبنی بر موثر بودن آنها موجود است و همچنین نگاهی می اندازد به گیاهان دارویی که در طب سنتی ایران در درمان بیماری دیابت تجویز می شوند.

۱) پیاز و سیر:

سیر از سبزی هایی است که تاریخی بسیار کهن دارد. انسان خواص درمانی این گیاه را ۵ قرن قبل از میلاد مسیح(ع) شناخته بود. سیر هزاران سال برای اهداف پزشکی استفاده می شد. این گیاه حداقل ۳ هزار سال در طب چین کاربرد داشته است. پیاز نیز یکی از قدیمی ترین گیاهان زراعی است که از هزاران سال قبل به عنوان طعم دهنده غذاها و همچنین دارو از آن استفاده می شود. ترکیبات فعال گوگردی مانند آلیل پروپیل دی سولفید موجود در پیاز و اکسیدآلیل دی سولفید موجود در سیر نقش اصلی را در کاهش قندخون دارند. پیاز و سیر باعث افزایش میزان انسولین در خون می شوند. هر چقدر مصرف این مواد بیشتر باشد، قند خون بیشتر کاهش می یابد. مصرف قرص های سیر به میزان ۲۴۰۰ میلی گرم در روز به مدت ۳ ماه، قند خون را مختصرا کاهش می دهد.

۲) خیار تلخ:


این میوه شبیه کدوی زگیل دار است و در نواحی گرمسیر مانند آمازون، آفریقای شرقی و آسیا رشد می کند و در آمریکای جنوبی به عنوان غذا و دارو کشت می شود. میوه تازه آن به رنگ سبز است که با رسیدن به رنگ نارنجی زرد تبدیل می شود. تمام قسمت های این میوه بسیار تلخ است. میوه خیار تلخ حاوی ماده ای شبیه انسولین است و مصرف روزانه حدود ۶۰ گرم شیره این گیاه به کاهش مختصر قندخون منجر می شود.

۳) شنبلیله:

گیاهی از تیره پروانه داران است و به همین دلیل توانایی همزیستی با باکتری های تثبیت کننده ازت را دارد و می تواند بخش زیادی از نیتروژن مورد استفاده خود را تولید کند. این گیاه بومی ایران است و در بیشتر نواحی ایران از جمله آذربایجان، اصفهان، فارس، خراسان، سمنان و دامغان می روید و به عنوان سبزی خوراکی کاشته شده و مصرف می شود. تجویز ۱۵ تا ۵۰ گرم پودر دانه شنبلیله خیسانده در آب موجب کاهش قندخون ناشتا و بعد از غذا می شود. پودر دانه شنبلیله علاوه بر کاهش مختصر قندخون باعث کاهش چربی های خون نیز می شود.

۴) سیاه گیله:

در ایران تنها یک گونه از قره قات وجود دارد که آن هم در جنگل های تالش و نواحی مرطوب رشد می کند که در زبان محلی به آن سیاه گیله می گویند. این گیاه در جنگل های شمال ایران می روید. قره گیله یا سیاه گیله دارای برگ های بیضوی و نوک تیز با گل های صورتی و سفید ریز است و در اواخر تابستان، دانه های سیاه ارغوانی آن برای چیده شدن آماده می شوند. میوه آن را می توان هم به صورت تازه و هم خشک شده مصرف کرد یا در تهیه انواع مرباها و دسرها به کار برد. برگ های این گیاه در طب سنتی در درمان بیماری دیابت استفاده می شود. اثر ضد دیابت یک بار مصرف عصاره این گیاه که اثری مشابه انسولین دارد، تا چند هفته در بدن باقی می ماند. به علاوه این گیاه دارویی در پیشگیری از عوارض بلندمدت دیابت مانند عوارض قلبی عروقی، عصبی، کلیوی و چشمی تا حدی موثر است. عصاره آن به مقدار۸۰ تا ۱۶۰ میلی گرم ۳ بار در روز برای بیماران مبتلا به دیابت توصیه می شود.

۵) خار مریم:

خار مریم اصالتا بومی منطقه مدیترانه است. این گیاه امروزه در سراسر نقاط دنیا از اروپا تا آسیا و از آفریقا تا آمریکای شمالی گسترده شده است. این گیاه تنومند معمولا در مناطق خشک و آفتابی رشد می کند. این گیاه دارویی موجب افزایش حساسیت سلول ها به انسولین و کاهش قندخون می شود. ماده موثر آن سیلی مارین نام دارد که تجویز آن به مقدار ۲۰۰ میلی گرم ۳ بار در روز موجب کاهش مختصر قندخون ناشتا و هموگلوبین ای.وان.سی و چربی های خون می شود. فرآورده های این گیاه از تخم های داخل میوه تهیه می شوند.

۶) هندوانه ابوجهل:

هندوانه ابوجهل یا خربزه روباه یکی از گیاهان دارویی متعلق به خانواده خیارها و کدوها است. این گیاه بومی ایران بوده و در نواحی جنوبی کشور و مناطقی مانند جنوب استان خراسان یافت می شود. میوه این گیاه دارای گلوکوزید قابل تبلوری با طعم بسیارتلخ به نام کولوسنتین است. این گلوکوزید که به حالت متبلور و خالص به رنگ زرد است، در آب به نسبت ۲۰ درصد حل می شود و اگر هیدرولیز شود، گلوکز و ماده ای به نام کولوسنتتین می دهد. در طب سنتی بسیاری از کشورها از جمله ایران تجویز میوه این گیاه جهت کاهش قند خون متداول است. میوه این گیاه بسیار سمی است و مصرف مقدار زیاد آن باعث اسهال خونی و درنهایت مرگ می شود. تجویز مقدار ۱۰۰ میلی گرم ۳ بار در روز ماده موثر هندوانه ابوجهل به مدت ۲ ماه در بیماران دیابتی نوع دوم، موجب کاهش مختصر میزان هموگلوبین ای.وان.سی و قندخون ناشتا می شود. تجویز این مقدار به مدت ۲ ماه در این بیماران بدون هیچ گونه عوارض جانبی گوارشی، کبدی و کلیوی است.

۷) پسیلیوم:

پسیلیوم یا اسفرزه، گیاهی از خانواده پلانتاجیناسه آو یک داروی ملین گیاهی است که از طریق جذب آب باعث حجیم شدن محتویات روده شده و با افزایش حرکات دودی شکل باعث تخلیه مدفوع می شود. مصرف پودر پسیلیوم به مقدار ۱۰ گرم در روز و به مدت ۸ هفته هموگلوبین ای.وان.سی را مختصرا کاهش می دهد.

۸) عدس الملک:

این گیاه بومی ایران است و در طب سنتی جهت کاهش قندخون بیماران دیابتی تجویز می شود. با این حال مصرف روزانه پودر بذر گیاه به مقدار ۱۵۰۰ میلی گرم در روز به مدت ۲ ماه اثر مفیدی بر قندخون نشان نداده است و فعلا اطلاعات علمی کافی در مورد اثرات این گیاه در دسترس نیست.

۹) چای سبز:

چای سبز و سیاه در اصل یکی هستند اما فرآیند تولید چای سیاه به گونه ای دیگر است. برگ های چای سیاه طی روش خاصی تخمیر و سپس خشک می شوند اما برگ های چای سبز پس از چیدن خشک می شوند. عدم تخمیر موجب می شود که تقریبا بیشتر مواد طبیعی به همان مقدار در برگ های چای باقی بمانند. مردم چین از دیرباز چای سبز را به عنوان یک نوشیدنی دارویی مصرف می کردند و به دلیل اهمیت ویژه این گیاه، اصول خاصی نیز برای تهیه آن دارند. در سال های اخیر چای سبز در بسیاری از کشورهای جهان طرفداران فراوانی یافته است. دلیل اصلی این استقبال، آشنایی مردم دیگر کشورها با خواص درمانی این نوع نوشیدنی است. بسیاری از خواص چای سبز مربوط به ماده ای به نام کاتچین است که فعالیت آنتی اکسیدانی آن بسیار بالا است. مصرف روزانه ۵/۱ گرم پودر چای سبز خشک موجب کاهش مختصر قندخون در بیماران دیابتی می شود. مقدار توصیه شده برای بیماران دیابتی مصرف ۲ فنجان چای دم کرده در روز است.

۱۰) دم کرده گزنه:

ساقه این گیاه را پرزها و تارهای مخروطی شکل پوشانده است که در صورت لمس کردن ساقه به دست می چسبد و پوست را می گزد و تولید خارش و سوزش می کند و شاید به همین دلیل آن را گزنه نامیده اند. تخم آن نرم، ریز و تیره رنگ و مانند تخم کتان است. قسمت مورد استفاده این گیاه برگ های تازه، ریشه، شیره و دانه آن است. گزنه در طب سنتی ایران به عنوان یک داروی کاهنده گلوکز خون معرفی شده است. عصاره برگ گزنه می تواند یک نقش حفاظتی در برابر افزایش میزان قندخون و تخریب سلول های پانکراس داشته باشد.

۱۱) کلپوره همدانی، مریم نخودی همدانی:

استفاده از این گیاه به طوری که در کتب دارویی قدیمی آمده است به زمان های دور نسبت داده می شود. بقراط، دیوسکورید، پلین و جالینوس از این گیاه در آثار خود نام برده اند. عصاره این گیاه محتوی مواد موثره زیره است. مصرف عصاره این گیاه به مقدار ۱۲۵ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت ۶ هفته قندخون را مختصرا کاهش می دهد.

● حرف آخر

در مجموع، مصرف گیاهان دارویی توسط بیماران دیابتی تحت هیچ شرایطی نباید بدون نظر تیم پزشکی انجام شود. این گیاهان دارویی نباید جایگزین داروهای ضددیابت یا انسولین در بیماران دیابتی شود چرا که اولا اثر این گیاهان بر کاهش قندخون خفیف است و ثانیا از فردی به فرد دیگر متفاوت بوده و ثالثا ممکن است با دیگر داروهای مورد استفاده بیماران تداخل داشته باشند. همچنین عوارض و اثرات مصرف طولانی مدت این گیاهان ناشناخته است. در حال حاضرهیچ گونه توصیه ای علمی در ارتباط با مصرف آنها وجود ندارد.

پنجشنبه 13 آبان 1395 - 15:06
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
zohre آفلاین




ارسال‌ها : 5
عضویت: 27 /7 /1395

پاسخ : 2 RE مبارزه گیاهی با دیابت
ريچه‌اي نوين بر درمان قطعي ديابت
جام جم آنلاين: کسانی که به کاربرد طب گیاهی علاقه‌مندند، می‌دانند که استفاده از گیاهان دارویی برای درمان بیماری‌ها به دورانی بازمی‌گردد که هنوز پزشکی مدرن و کارکرد‌های مولکولی و سلولی کشف نشده بودند.
لذا هرچند استفاده از گیاهان دارویی قدمت طولانی در درمان بیماری‌ها دارد اما هنوز تا پذیرفته شدن آن در طب مدرن و استفاده از خواص گیاهان دارویی در جریان اصلی پزشکی فاصله است.


با این‌حال، این پزشکی جایگزین همچنان جذابیت زیادی برای مردم دارد تاجایی که وقتی باخبر شدیم پژوهشگران دانشگاه تهران موفق به تولید داروی کاهش قند خون با استفاده از گیاه گزنه شدند که همانند انسولین، قند خون را در بیماران مبتلا به دیابت کاهش می‌دهد، با مسعود شبانی دومولا، مجری این پروژه در این باره به گفتگو نشستیم.

ریشه استفاده از ترکیبات گیاهی یا به بیان دیگر گیاهان دارویی برای کنترل قند خون به چه زمانی باز می‌گردد؟

پیشینیان بیشتر با عوارض دیابت و نه با کلیتی با نام دیابت آشنا بودند. از همین رو برای برطرف کردن بسیاری از عوارض دیابت از گیاهان دارویی گوناگون استفاده می‌کردند. مثلا ابن‌سینا معتقد بود دیابت از اثر گرمای آتشین است که بروز می‌کند. به همین سبب می‌توان با سردی بخشیدن و رطوبت دادن به بدن به وسیله سبزی‌ها و میوه‌های سردی‌بخش و سردمزاج این بیماری را درمان کرد. البته نکته‌ای که در اینجا باید مد نظر قرار دهیم، این است که این خوراکی‌ها نباید ادرار‌آور باشند! به اعتقاد ابن‌سینا، فرد مبتلا به این بیماری باید در مکان‌های سردسیر و مرطوب زندگی کند.

مساله مهم دیگر این است که بیمار دیابتی نباید دچار یبوست شود. از همین رو مفهوم دیابت به معنای امروزی‌اش بسیار متاخر است و هرگز در گذشته و برای پیشینیان با این مفهوم مطرح نبوده است. به این ترتیب پیشینیان از گیاهان گوناگون و با تکیه بر تجربه برای درمان هر کدام از عوارض سود می‌جستند.

با این وصف هرچند به طور دقیق نمی‌توان گفت که کدامیک از ملل برای اولین بار از گیاه دارویی برای درمان دیابت استفاده کردند، اما معلوم شده است هندی‌ها از 5000 سال پیش در قالب طب آئووردا و چینی‌ها از اثرات درمانی گیاهان در درمان دیابت اطلاع داشتند. ایرانی‌ها هم ازجمله مللی بودند که از سالیان دراز از گیاهان در درمان دیابت استفاده می‌کردند.

عمده‌ترین ترکیبات گیاهی که در طول تاریخ به این منظور استفاده شده، از چه تیره‌ای بوده‌اند و تاثیراتشان برای کاهش و کنترل قند خون در افراد چگونه بوده است؟

تیره‌های گیاهی همچون شنبلیله، هندوانه تلخ، جینسینگ آسیایی، سیر، دارچین و نیز گزنه از عمده‌ترین تیره‌های گیاهی هستند که در طول تاریخ پزشکی برای درمان دیابت (یا عوارض دیابت) مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

آیا عملکرد این نوع ترکیبات همچون انسولین است؟

خیر. بیشتر مواد موثر گیاهان مشهور به ضد دیابت تاثیر تحریک ترشح انسولین یا اثر تقویتی در میزان تاثیر انسولین را دارند و خود قادر نیستند در غیاب انسولین از افزایش قند خون جلوگیری کنند. هرچند آن دسته هم که اثرات شبه انسولینی دارند ماده موثره‌شان ناشناخته مانده است. ترکیباتی که از گیاهان دارویی مشهور به ضد دیابت استخراج می‌شود، بیشتر کارکردی کمکی برای انسولین دارند و هنوز ماده گیاهی‌ای به دست نیامده است که نقش کامل انسولین را بازی کند و بیشتر آنها برای دیابت نوع یک (دیابت غیر وابسته به انسولین) موثر هستند. اما گزلین (ماده موثره‌ای که ما از گیاه گزنه بدست آورده‌ایم) کارکردی کاملا شبه انسولینی دارد.

از همین رو باید گفت علی‌رغم مشهور بودن گیاهان زیادی به داشتن اثرات ضد دیابتی، هنوز از کارکردهای اختصاصی مواد موثره این دسته از گیاهان اطلاع چندان زیادی در دسترس دانش مدرن پزشکی نیست. از همین رو یکی از مهم‌ترین جنبه‌های کار ما این است که توانسته‌ایم دانش پیشینیان‌مان را که بر پزشکی کلی‌نگر مبتنی بود، به دانش مدرن جزءنگر امروزه پیوند زنیم.

تحقیقات روی گیاه گزنه به این منظور از چه زمان و با توجه به چه اثرات دارویی در این گیاه آغاز شد؟

تحقیقات روی گیاه گزنه از سال 1373 و به دنبال گزارشی که یک بیمار خردسال از تاثیر عصاره گزنه در کاهش قند خویش داده بود شروع شد. از آنجایی که بیمار دیابتی خردسال در زمره دیابتی‌هایی است که فاقد هرگونه انسولین داخلی هستند، لذا این گزارش مبنای آزمایش‌های ما در دانشگاه تهران قرار گرفت.
ماده موثره گزلین چه اثراتی در کاهش قند خون دارد و مکانیسم آن چیست؟

بر اساس نتایجی که در طول 15 سال در دانشگاه تهران و تورنتو کانادا به دست آوردیم، ماده موثره گزنه (گزلین) سبب کاهش قند خون در مدل‌های حیوانی دیابت نوع یک می‌شود. از طرفی نتایج درخشانی که در دانشگاه تورنتو و با همکاری دانشگاه یورک کانادا به‌دست آوردیم، نشان داد گزلین قادر است سبب تسهیل ورود گلوکز به درون سلول‌ها شود. از طرفی با شناسایی ساختار مولکولی و این‌که گزلین یک حلقه پپتیدی است، نشان دادیم حلقه‌های پپتیدی گزلین با ایجاد منفذ در جدار سلول قادر به انتقال گلوکز به درون سلول هستند. به بیان دیگر آزمایش‌های صورت گرفته در این زمینه نشان داد که با چسبیدن 10 مولکول گزلین بر یکدیگر در بدن، تونل‌های کوچکی ایجاد می‌شود که بر سطح سلول می‌چسبد و موجب ورود قند یا گلوکز به داخل سلول می‌شوند و به این ترتیب قند خون کاهش می‌یابد. البته آزمایش‌های مربوط به مراحل سم‌شناسی و بالینی بر انسان در کشور کانادا انجام شده است و به منظور تولید این دارو در ایران با همکاری یکی از بیمارستان‌های تهران داروی گزلین به زودی وارد فاز انسانی خواهد شد.
چرا این ترکیب دارویی باید به‌صورت خوراکی مصرف شود؟

الزامی برای استفاده خوراکی ندارد و برعکس طی آزمایش‌های ما معلوم شد به طریقه تزریق زیرجلدی هم این ترکیبات قادر به ایفای نقش کاهندگی قند خون هستند. اما از آنجایی که به طریقه خوراکی هم قادر به کاهش قند خون می‌شوند، اهمیت بسزایی دارند. شاید به دلیل پایداری در برابر عوامل شیمیایی جهاز هاضمه قادر به عبور از سد گوارشی هستند و این‌که هنوز آنزیمی اختصاصی برای تجزیه این دسته از ترکیبات طبیعی در جهاز هاضمه وجود ندارد، قادر به عبور از سد معده ـ روده‌اند.
آیا می‌توان با تکمیل این تحقیقات به ترکیبی موثرتر برای درمان و نه صرفا کنترل دیابت دست یافت؟
رویای اولیه شروع این پروژه مبتنی بر یافتن دریچه‌ای نوین بر درمان قطعی دیابت بود. به یاری خدا و با کشف این دسته از مواد، این دریچه گشوده شده است و امیدواریم در سایه دانشی که از منظری جدید به دست خواهد آمد، این گام اساسی در درمان یکی از کهن ترین دردها برداشته شود.
آیا روی تولید جهانی این دارو نیز کار می‌شود؟
برای ورود به تولید جهانی نیاز به اجرای فاز شیمیایی دارو داریم که برای این منظور با همکاری دانشگاه تورنتو این فاز اجرایی می‌شود. در عین حال برای تولید این دارو ترجیح می‌دهیم با شرکت‌های ایرانی همکاری کنیم. پیش‌بینی می‌‌شود تا 6 ماه آینده داروی گیاهی گزلین به بازار دارویی ایران وارد شود و تا 3 سال دیگر نیز شکل صنعتی این دارو در جهان عرضه شود.

پنجشنبه 13 آبان 1395 - 15:29
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
zohre آفلاین




ارسال‌ها : 5
عضویت: 27 /7 /1395

پاسخ : 3 RE مبارزه گیاهی با دیابت
1. برگ انجیر
برگ انجیر بهترین درمان شناخته شده برای دیابت است، اما کاربردهای بسیار دیگری نیز دارد. برگ انجیر جزو داروهای خانگی برای درمان دیابت، برونشیت، زگیل تناسلی، سیروز کبدی، فشار خون بالا، مشکلات پوستی و زخم به شمار میرود. از برگ انجیر آنطور که باید استفاده نمیشود.


از شیره درخت انجیر نیز استفاده های زیادی میشود. عصاره یا ضماد آن باید فورا استفاده شود و روزانه ساخته شود. برگ انجیر خواص ضد دیابتی دارد. هنگام استفاده از برگ انحجیر ، به انسولین کمتری نیاز است. مریض دیابتی باید عصاره را با صبحانه،بصورت ناشتا میل کند. برگ انجیر را در آب تصفیه شده بجوشانید و آنرا به عنوان چای بنوشید.
2. سیاه دانه
سیاهدانه درمانی برای همه بیماری ها به جز مرگ شناخته شده است و درمانی معجزه آساست. از آکنه گرفته تا سرطان پانکراس . و پزشکان در مورد نتایج استفاده از آن در حال بحث و گفتگو هستند. این درمان بیش از 2000 سال استفاده شده است.

به مدت هفت روز، 6 قاشق چای خوری از روغن سیاهدانه استفاده کنید. آنرا در سه زمان مختلف از روز استفاده کنید. سپس 2 قاشق چای خوری در صبح و 2 قاشق در شب به مدت 4 روز استفاده کنید. سپس، 2 قاشق چای خوری از روغن به مدت دو روز استفاده کنید. مقدار زیادی آب در صبح بنوشید. و مالش روغن به سراسر بدن را به مدت 10 روز ادامه دهید. شما باید روغن را با آب میوه مخلوط کنید. اگر اثری از بهبودی ندیدید آنرا ادامه دهید.
سیاهدانه درمانی برای همه بیماری ها به جز مرگ شناخته شده است و درمانی معجزه آساست.
درمان دیگر برای درمان دیابت اینست که نصف فنجان سیاهدانه که گرم شده است را با نصف فنجان آب دانه شاهی (دانه خردل را نیز می توان جایگزین کرد) و یک چهارم فنجان پوست انار را در یک مخلوط کن، مخلوط کرده و 1/8 فنجان شاه تره اضافه میکنیم. هر روز یک قاشق چای خوری از آنرا میخوریم. یک ساعت قبل از خوردن این، یک قاشق چای خوری از روغن سیاهدانه را میخوریم، این کار را برای حداقل یک ماه ادامه میدهیم.
3. شنبلیله
5 تا 30 گرم با هر وعده غذایی و یا تا 90 گرم در روز مصرف شود. بیش از 100 گرم مصرف نکنید زیرا باعث ناراحتی معده و حالت تهوع خواهد شد. داروهای دیگر را نباید همزمان با شنبلیله مصرف کرد. حداقل یک ساعت بعد از آن و دو ساعت قبل از مصرف شنبلیله داروی دیگری مصرف نکنید. اسهال و نفخ ،عوارض جانبی شایع شنبلیله می باشد.

هشدار در مورد مصرف شنبلیله: اگر شما متوجه عوارض زیر شدید، مصرف شنبلیله را قطع کنید: مشکل در تنفس، تنگی در قفسه سینه، بثورات جلدی، تورم و خارش پوست.
همچنین اگر شما حامله هستید، قبل از مصرف شنبلیله با پزشک خود مشورت کنید.
4. دارچین

دارچین در غشای سلولی همانند انسولین عمل میکند، در نتیجه نیاز شما به انسولین را فورا پایین می آورد.

دارچین مدت طولانی به عنوان منبعی خوب برای درمان دیابت گزارش شده است.مطالعه ای در سال 2003 توسط خان و همکاران انجام شد، که در آن 60 نفر در گروه مورد آزمایش قرار گرفتند و به یک سوم از گروه، دارونما داده شد. نتایج پایانی بسیار چشمگیر بود و سلامت کلی گروه با قند پایینتر از 18 درصد ، افزایش یافته بود. کلسترول LDL و تری گلیسیرید نیز کاهش یافته بود. همه افراد هیجان زده بودند و به استفاده از دارچین مشتاق بودند.

دارچین در غشای سلولی همانند انسولین عمل میکند، در نتیجه نیاز شما به انسولین را فورا پایین می آورد.
5. ” عصاره دانه انگور”
عصاره دانه انگور برای بهبود شرایط در ارتباط با بیماری دیابت ثابت شده است. مطالعات زیادی در مورد دانه انگور در سال 2006 در تویاما ژاپن ،در سال 2009 در رومانی و همچنین در پورتسموث انگلستان انجام شده است. دانه انگور در حفاظت از سلول های کبدی و راه اندازی مکانیسم های دفاعی در برابر گونه های اکسیژن فعال تولید شده توسط شرایط افزایش قند موفقیت آمیز بوده است.
دانه انگور بصورت کپسول های 50-100 میلی گرمی موجود است. معمولا 50mg به ازای هر 50 کیلو وزن پیشنهاد داده میشود، بیش از 300mg در روز نباید استفاده شود. هسته انگور بهترین جایگزین است، که بصورت کپسول های گیاهی موجود است. روزانه مصرف 3 کپسول کافی است. زمان مصرف در روز مهم نیست.
6. روغن زیتون

با استفاده از روغن زیتون، می توانید سطح LDL و تری گلیسیرید را کاهش دهید.

وزارت بهداشت و درمان علوم دانشگاه جین در حال تحقیق روی ارتباط بین جلوگیری از دیابت و مصرف روغن زیتون هستند. در این تحقیق، آنها دریافته اند که رژیم غذایی غنی از روغن زیتون ممکن است از دیابت جلوگیری کند. با استفاده از روغن زیتون، می توانید سطح LDL و تری گلیسیرید را کاهش دهید.

روغن زیتون باعث کاهش سطح کلسترول شده و از بیماری هایی مانند قلب و عروق، تصلب شرایین و بیماری دیابت جلوگیری می کند. پیشگیری از دیابت با مدیریت وزن و رژیم غذایی مناسب شروع می شود. نشان داده شده است که رژیم غذایی مدیترانه ای با استفاده از روغن زیتون به جای چربی های اشباع شده در درمان دیابت مفید است.
قبل از خواب 1/4 فنجان روغن زیتون بخورید. اگر استفاده از لسیتین را ترجیح می دهید ، یک قاشق غذاخوری از لسیتین را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید بعد بخورید. به خاطر داشته باشید که یک فنجان روغن زیتون دارای 2000 کالری است. فقط به دلیل اینکه سالم و مفید است،به این معنا نیست که کالری آنرا نادیده بگیریم.
7. خربزه تلخ
محققان ثابت کرده اند که خربزه تلخ در درمان دیابت بسیار موثر است. شامل انسولین است که به کاهش قند خون و اوره ی خون کمک میکند. و باید به طور مرتب استفاده شود.
خربزه تلخ باید بصورت آبمیوه و ناشتا با معده خالی میل شود. دانه های آنرا نیز به صورت پودر میتوان خورد. همچنین می توانید،از خربزه تلخ در چای استفاده کنید.
8. ویتامین C و دیابت
محققان دریافته اند که استفاده روزانه 100-600میلی گرم ویتامین C ،می تواند باعث شود تا سطح قند خون را در کمتر از یک ماه پایین بیاورید. مخصوصا در بیماران دیابتی که افزایش قند و شکر و سوربیتول در بدن، یک عارضه محسوب میشود که در نهایت به آسیب چشم و عصب ها منجر می شود.
درمان های خانگی ساخته شده :
لازم به ذکر است که هیچ مطالعه ای در مورد این داروهای خانگی صورت نگرفته شده است، فقط مردم موفقیت شخصی خود را اطلاع داده اند.
1. آووکادو

یک دانه آووکادو را برشته کنید. سپس دانه را به چند قسمت تقسیم کنید. سپس آنرا در دیگ آب جوش بیندازید.صبر کنید تا آب قهوه ای شود. زمانی که سرد شد آنرا بنوشید. برای دیدن نتیجه دو هفته صبر کنید.
2. سیب

سیبی را برداشته و به قطعات کوچک آنرا برش دهید. در یک قابلمه 4 فنجان آب ریخته و سیب ها را بیندازید و صبر کنید تا بجوشد و آب آن نصف شود.صبح و شب بخورید. ظرف دو ماه نتیجه حاصل میشود.
دیابت یک بیماری تهدید کننده نیست. این امکان وجود دارد که با درمان های طبیعی ،بیمار یک زندگی عادی و سالم داشته باشد.


پنجشنبه 13 آبان 1395 - 15:34
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
zohre آفلاین




ارسال‌ها : 5
عضویت: 27 /7 /1395

پاسخ : 4 RE مبارزه گیاهی با دیابت
سلامت نیوز:عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان به خواص درمانی گیاه دارویی یونجه زرد اشاره کرد و گفت: گیاه دارویی یونجه زرد یا اکلیل الملک یا شاه افسر که نوعی علف هرز است در درمان بیماری دیابت معجزه می کند.

دکتر رمضان کلوندی در حاشیه همایش ملی گیاهان دارویی و داروهای گیاهی به خبرنگار علمی ایرنا افزود: در این گیاه دارای ترکیباتی مانند کومارین، ملی لوتین و فلانوئید وجود دارد که می تواند برای کنترل بیماری دیابت نوع 2 بسیار موثر باشد.

نخستین همایش ملی گیاهان دارویی و داروهای گیاهی اواسط خرداد ماه با حضور محققان و دانشجویان در مرکز همایش های بین المللی برگزار شد.

وی، افزایش میزان گردش خون موضعی، اثر ضد لخته شدن خون در عروق سطحی و عمقی، به دام انداختن رادیکال های آزاد و آزادسازی اکسید نیتروژن را از طریق اثرات آنتی اکسیدان از جمله خواص این گیاه دارویی برشمرد و گفت: رقیق شدن خون و خون رسانی مناسب سبب می شود تا زخم های عفونی ناشی از این بیماری ترمیم شوند.

کلوندی، زمان مصرف این گیاه برای درمان دیابت را بین پنج تا شش ماه اعلام کرد و گفت: این گیاه دارویی باید با تجویز پزشکان طب سنتی مصرف شود تا عوارضی برای فرد بیمار به وجود نیاید.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان با اشاره به اینکه اثر دم نوش این گیاه از داروهای گیاهی ساخته شده به مراتب بیشتر است به مردم توصیه کرد از دم نوش این گیاه دارویی برای درمان دیابت استفاده کنند.

کلوندی با اشاره به اینکه اکثر افرادی که مبتلا به دیابت هستند خون آنها غلیظ می شود اظهار کرد: یکی از مهمترین دلیل ترمیم نشدن زخم های دیابتی وجود خون غلیظ است که باید رقیق شود تا امکان ترمیم زخم فراهم شود.

وی، اختلال عروقی را زمینه ساز بروز زخم در پای فرد مبتلا به دیابت دانست و گفت: پوست بدن براثر این بیماری خشک و شکننده شده و استعداد ترک برداشتن و زخم در بدن افزایش می یابد.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، زخم پای دیابتی را یکی از بیماری های شایع در کشور اعلام کرد و گفت: براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت حدود 10 درصد در ایران به دیابت نوع 2 مبتلا هستند.

کلوندی به ارتباط مستقیم دیابت نوع 2 با سبک زندگی اشاره کردوگفت: سبک زندگی نادرست یکی از عوامل مهم ابتلا مردم به بیماری دیابت نوع 2 است و این نوع بیماری بیشتر در افراد بیش از 30 سال مشاهده شده است.

وی اظهار کرد: دیابت نوع اول ارثی و ژنتیکی است و تعداد مبتلایان این بیماری در کشور بسیار پایین است.

یونجه زرد گونه ای از بُنشَن است به رنگ کاه یا زرد مایل به سفید که درون دانه آن زرد است. امروزه این گیاه در آمریکای شمالی، آفریقا و استرالیا هم کشت می شود. در ایران در چراگاه ها و کوهستان ها به ویژه در سبلان می روید.

این گیاه به صورت یکساله یا دوساله کشت می شود و ارتفاع آن بیش از یک متر می شود. مقاومت نوع گل زرد آن به خشکی بیشتر است، اندام های کوچک تری دارد و بوی آن خیلی خوبی و خوش خوراک است. این گیاه که یک گیاه داروست باید با تجویز پزشک مورد استفاده قرار گیرد.
سلامت نیوز: گیاهی که در درمان دیابت معجزه می کند


پنجشنبه 13 آبان 1395 - 15:39
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر



برای ارسال پاسخ ابتدا باید لوگین یا ثبت نام کنید.


پرش به انجمن :


تماس با ما | مبارزه گیاهی با دیابت | بازگشت به بالا | پیوند سایتی RSS